Gujrat Otelleri Ara

En uygun Gujrat otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gujrat otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gujrat Hakkında

Batı Hindistan’ın Mücevheri olarak anılan Gujarat, Hindistan’ın yedinci büyük eyaletidir. Efsanevi kaleleri, büyük sarayları, milli parkları ve tapınakları ile turistlerin yoğun ilgi gösterdiği, popüler bir destinasyondur. Yeraltı suyunu korumak için, Kraliçe Rani tarafından inşa edilen Rani ki Vav, 11. yüzyıldan günümüze ulaşmış bir tapınak. Burada Rani ki Vav Festivali sırasında yapılan ışık gösterileri, kültürel etkinlikler ve sergilerin tadını çıkarabilirsiniz. Doğa severlerin mutlaka görmesi gereken Gir Milli Parkı; aslanlar, kaplanlar, kartallar ve 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ormanda onlarca sürüngen ve memelinin yanı sıra, 96 farklı ağaç türü ve 448 çiçekli bitki yer alıyor. Mart ve Mayıs ayları içinde jeepli safari ile burada keşfe çıkabilirsiniz.

Astrolojide çok büyük önemi bulunan 72 sütun üzerinde yükselen Dwarkadish Tapınağı’nın, görsel şölenini yerinde görebilirsiniz. Hemen yakınındaki Bet Dwarka, Okha ve Rukmini, Mirabai, Narşin Mehta ve Shank Narayan’a adanmış tapınakları da ziyaret edebilirsiniz. Beyaz Çöl olarak da anılan Rann of Kutch, Dünyanın en büyük beyaz tuz çölüdür. Güneşin altında büyük bir elmas gibi parıldayan çöl, gece çöktüğünde mavimsi bir renge bürünüyor. Beyaz Çöl’de farklı bir deneyim yaşamak isterseniz, Kasım ve Mart aylarında gerçekleşen deve safarisine katılabilirsiniz.

Altı kere yıkılıp yedincisi inşa edilen, Chalukya mimarisi stilindeki Somnath Tapınağı’nı ziyaret edebilir, tapınağa yakın bir noktada yer alan plajı ve müzeyi de ziyaretiniz sırasında değerlendirebilirsiniz. 10. ve 15. yüzyıllar arasında inşa edilen Vijaynagar'ın yakınında yer alan Polo Tapınakları'nda, hem İslam hem Hindu inanışının izlerini bulabilirsiniz. Pavagadh'ın eteklerinde yer alan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki ıssız şehir Champaner’de İslami ve Jain geleneğinin bir karışımını yansıtan birçok eski cami ve sarayın kalıntılarını bulabilirsiniz. Champaner-Pavagadh Arkeoloji Parkı’nda; Kevda Mescidi, Cenotaph, Jami Mescidi, Lila Gumbaj Ki Mescidi, Pavagadh Kalesi, Lakulisa Tapınağı’na mutlaka zaman ayırmalısınız.

Yüzmek ve dalış yapmak için, Gujarat’ın batısında Hindistan’ın en uzun sahil şeridi olan Kutch Körfezi’nde yer alan Marine National Park’ı ziyaret edebilirsiniz. Deniz milli parkına ulaşmak için Bedi Limanı veya Sikka Limanı'ndan bir tekne kiralayabilirsiniz. Muhteşem plajlar, sahil şeridinin enfes manzarası eşliğinde iyi zaman geçirebilirsiniz. Dang ormanının ortasındaki Şahyadri tepelerinde yer alan, Gujarat'ın nemli havasından uzaklaştıran serin bir sığınak Sapatura’da yeşile doyacağınız bir gün geçirebilirsiniz. Sapatura'nın en çok ziyaret edilen turistik yerleri; Bal arıları Merkezi, Gül Bahçesi, Göl Bahçesi, Gira Şelaleleri, Mahal Ormanı, Gandhi Shikhar’ı da değerlendirebilirsiniz. Shetrunjai Tepesi üzerinde yer alan Palitana Tapınağı, Hindistan'ın en kutsal Jain tapınaklarından biridir ve 3000 oyma tapınağı ile bilinir. 108 büyük tapınak ve 872 küçük tapınağın bulunduğu Palitana Tapınağı’na, bir tam gününüzü ayırabilirsiniz. Burada gezerken aynı zamanda Cambay Körfezi’nin muhteşem manzarasını da izleyebilirsiniz.

Özellikle vejetaryenleri mutlu eden mutfağıyla Gujarat’da fasulye ve buğday unundan yapılan khakra, baharatlarla zenginleşen çok sevilen bir yemektir. Hint dondurması kulfiye de mutlaka şans tanımalısınız. Gujarat’a seyahat için yılın her mevsiminde plan yapabilirsiniz; ancak Kasım ve Şubat ayları arasındaki kış dönemi seyahat için en uygun aylardır.