Ptuj Otelleri Ara

En uygun Ptuj otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ptuj otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ptuj Hakkında

Taş Devri'nden bu yana yerleşimin olduğu ve Roma askeri bölgesinden gelişen Ptuj, Kuzeydoğu Slovenya'nın en eski şehridir. Dolayısıyla hem tarihi hem doğası ile turistler için cazibe merkezi haline gelmiştir. 14. ve 18. yüzyılların stillerini bir araya getiren Ptuj Kalesi, kırmızı çatısı ile görkemli bir yapıdır. Sizi, şehrin tarihinin bin yıllık yolculuğuna çıkaracak, kalıcı sergisi Ptuj-Ormož Bölge Müzesi'ne ev sahipliği yapan, Ptuj Kalesi’ne; Drava Nehri’nin manzaraları için de gitmeye değer.

Ptuj’un eski şehir merkezi, huni biçimli Slovenski trg’nin ortasındaki 16. yüzyıldan kalma kulesi ile zaman geçirmek için harika bir yerdir. Kulenin önünde Orpheus efsanesi sahneleri ile bir 2. yüzyıl Roma mezar taşı olan 5 metre uzunluğundaki Orpheus Anıtı duruyor. Bu anıt, Roma mezar taşları ve Poytovio'lu kurban sunakları, Medusa'nın başının, yunusların, bir adam figürünün, bir aslanın ve at sırtında bir askerin kabartmalarının tam üzerinden uzanır. Bütün bu kabartmalar da özel ilgi duyanlar için oldukça heyecan uyandırıcıdır. Meydanın kuzey tarafında, 16. yüzyıldan kalma Provost Evi, barok Eski Belediye Binası ve Ljutomer Evi ve 1565 yılında Akdeniz tarzında inşa edilmiş ilginç bir yapı da bulunuyor.

Et, hamur işi ve patates ağırlıklı mutfağı ile Ptuj; yeme içme konusunda bütçe ayırmanız gereken yerlerden. Sokak lezzetlerinden şık restoranlara yerel ve Avrupa mutfağının örneklerini bulacağınız Ptuj’da, vegan menüde biraz zorlanabilirsiniz. Ptuj’a seyahat için en uygun dönem, Nisan ve Eylül ayları arasındadır.