Grönland Otelleri Ara

En uygun Grönland otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Grönland otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Grönland Hakkında

Grönland Adası Danimarka’ya bağlı özerk bir bölge. Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde yer alan adanın büyük bir bölümü 3 km. kalınlığında buz tabakasıyla kaplı. Grönland aynı zamanda yüzölçümü olarak dünyanın en büyük adası unvanına sahip. Adanın en büyük ve önemli şehirleri başkent Nuuk ile Godhavn. Ülkenin ismi Danca’da ‘Yeşil Ada’ anlamına geliyor.

Grönland her ne kadar kuru ve güneşli bir iklime sahip olsa da ülkede ortalama sıcaklık -7 derece civarında ölçülüyor. Ülkede 3 ay gece yaşanırken, 3 ay gündüz yaşanıyor. Kış aylarında buraya gelen ziyaretçiler tüm soğuğa rağmen unutulmaz görüntüler sunan kuzey ışıklarını izleme ayrıcalığını yaşıyor. Yaz döneminde ise ülke daha canlı ve hemen her etkinlik bu dönemde düzenleniyor.

Grönland’da asfalt otoyol iklim koşulları nedeniyle çok sınırlı alanlarda var. Helikopter uzak mesafeleri birbirine bağlayan en önemli ulaşım aracı. Kısıtlı bölgelerde otobüs ile toplu taşıma hizmeti yapılıyor olsa da en yaygın ulaşım aracı kar köpekleri tarafından çekilen kızaklar. Ülkede çok sayıda liman bulunuyor fakat arabalı feribot seferi yok.

Ülkede ağırlıklı olarak Avrupa mutfağına ait yemekler tüketiliyor ise de adanın en önemli yemeklerini tartışmasız deniz ürünleri oluşturuyor. Grönland’da balık türleri ve karides gibi alışık olunan deniz ürünlerinden farklı olarak balina gibi ilginç türleri de deneyebilirsiniz. Ren geyiği de tüm bu tatların dışında en çok tercih edilen yemeklerden.

Noel ve yılbaşı kutlamaları Grönland’da son derece görkemli görüntülere sahne oluyor. Bunun dışında kış sporlarının hâkim olduğu farklı spor etkinlikleri de düzenleniyor. Kar motosikleti sürüşü ülkeyi ziyaret edenlerin büyük kısmı tarafından deneyimlenen aktivitelerden. Doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışı da çok tercih ediliyor. Ülkede bulunduğunuz süre içerisinde kayak eğitimi alabilir ve kayak turlarına katılabilirsiniz. Adrenalin tutkunları için ise; katılımcıların kayak ekipmanları ile bir dağın zirvesine bırakıldığı ve dağın eteklerine kayakla iniş yapılan heliski turları düzenleniyor.

Grönland ziyaretiniz sırasında hava koşullarını göz önünde bulundurmayı ve özellikle yanına alacağınız kıyafetlere dikkat etmeyi unutmamalısınız.

Türkiye’den Grönland’a direkt uçuş seferleri bulunmuyor ancak farklı noktalardan en uygun direkt ve aktarmalı uçak bileti fırsatlarını karşılaştırarak Grönland uçak biletinizi kolayca satın alabilirsiniz.