Esztergom Otelleri Ara

En uygun Esztergom otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Esztergom otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Esztergom Hakkında

Kuzey Macaristan’da bulunan Esztergom, Orta Avrupa’nın tam da kalbinde kültürlerin kesişme noktası olan şehirlerden. Tuna Nehri kıyısında, Budapeşte’ye 46 kilometre uzaklıkta bulunan kent; Macar Katolik Kilisesi’nin merkezi, ülkenin ilk başkenti ve en eski şehirlerinden biri. Tuna Nehri’nin güzelliğini gözler önüne seren bir manzaraya sahip şehrin karşı kıyısını Slovakya oluşturuyor. Nehirle ayrılan iki ülkeyi ise Maria Valeria Köprüsü birbirine bağlıyor.

Günümüzde Macar başpiskoposluğunun merkezi olan ve M.S. 972’de kurulan kent, 13. yüzyıla kadar Macar krallarının doğumlarının kutsandığı ve taç giydiği dini bir başkent olarak da önem taşıyor. Macaristan’ın en zengin kilise koleksiyonuna sahip şehrin başyapıtı olan Esztergom Bazilikası ise Avrupa’nın en büyük üçüncü kilisesi konumunda. Şehrin bir tepesinde ilk olarak M.S. 1000’li yıllarda Prens Geza tarafından yaptırılan, Osmanlı döneminde camiye çevrilen ve 1800’lü yıllarda yeniden kilise olarak inşa edilen Esztergom Bazilikası, dünyanın en büyük sunağı gibi Macar Rönesans’ının birçok önemli tarihi eserine de ev sahipliği yapıyor. Türk tarihi açısından önemli bir değer olan Esztergom Kalesi de şehrin bir diğer simgesini oluşturuyor.  

Doğa ve tarihin buluştuğu Macar şehri Esztergom’un diğer tarihi yapıları ise Primate Sarayı, Fransisken Manastırı ve ilgi çekici birçok kilise, şapelden oluşuyor. Türk, Klasik ve Barok mimariden oluşan tarihi zenginliğinin yanında Rönesans’ın ünlü sanatçılarının eserlerini göreceğiniz Kereszteny Müzesi de şehrin gezilecek yerleri arasında bulunuyor. Esztergom genellikle ‘Macar Roma’ ve ülkenin ilk kralı Stephen 975 yılında burada doğduğu için de ‘Aziz Stephen Şehri’ olarak da tanımlanıyor.

Şehri yürüyerek, raylı sistemle veya Tuna Nehri’ndeki teknelerle bir gezintiye çıkarak keşfetmeniz mümkün. Esztergom’a havayoluyla gelmek istediğinizde inebileceğiniz en yakın havaalanı ise Budapeşte Havalimanı. Şehrin merkezine 56 kilometre mesafede bulunan havalimanından tramvay, otobüs, tren, taksi veya araç kiralayarak kente ulaşım mümkün.