Göynük Otelleri Ara

En uygun Göynük otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Göynük otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Göynük Hakkında

Kendine has tarihi mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Göynük, Bolu’ya bağlı bir ilçe. Geçmiş yıllarda Koinan Gallicanon ismiyle bilinen ilçede Romalılar, Bizans ve eski Türk devletleri etkili olduktan sonra uzunca bir süre Göynük Osmanlı idaresi altında kaldı. Yöreye has şeker fasulyesi ve el emeği tahta oymalarıyla ün kazanan Göynük’te gezerken onlarca farklı tarihi evi, camileri, hamamları ve çeşmeleri görebilirsiniz. 150’nin üzerindeki tarihi eseri sayesinde ‘’Kentsel SİT Alanı’’ olarak ilan edilen ilçede özellikle nar çiçeği işlemeleriyle ziyaretçileri etkisi altına alan Akşemseddin Hazretleri Türbesi’ni muhakkak ziyaret etmeli, 1300’lü yıllarda inşa edilen Gazi Süleyman Paşa Camii’ni görmelisiniz. Caminin öne çıkan özelliği ise hiç şüphesiz geçmişten bu yana bölgede sağlam kalabilen başlıca Osmanlı mimarileri arasında yerini alması.

Eğer Göynük’ü biraz da yüksekten seyretmek isterseniz, Kurtuluş Savaşı sırasında elde edilen zaferi ölümsüzleştirme amacıyla yaptırılan Zafer Kulesi’nin bulunduğu tepeye çıkabilirsiniz. Ayrıca eskiden yörede yaşayan Ömer Sıkkın ve Tatbak Dede’nin mezarları bugün halen pek çok Göynüklü ve turist tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor. Eski geleneklerin geçmişte olduğu gibi yaşatıldığı ilçede özellikle yöresel giyecekler hayli renkli. Yerel folklor ve halk oyunları ise genellikle bayramlarda ve kutlamalarda sergileniyor.

2016 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımına göre Bolu’nun tarihi yerleşimi Göynük’te yaklaşık 16 bin nüfus yaşıyor. İlçenin başlıca geçim kaynakları arasında geçmiş yıllarda el dokumacılığı öne çıkıyordu. Günümüzde ise el sanatları en azından eskiden olduğu kadar yaygın değil. Bunlar yerine Göynük’ün ismi artık hayvancılık ve tarım faaliyetleriyle anılıyor. İlçede hem İç Anadolu hem de Karadeniz iklim özelliklerine rastlamak mümkün. Yağışlar Göynük’te çoğunlukla bahar aylarında ve kış mevsiminde etkili oluyor. Bölgede konaklamak için eski Göynük konaklarını tercih edebilirsiniz. Doğal yaşam konsepti ise ilçedeki oteller arasında hayli popüler. Oda ve kahvaltı başta olmak üzere standart hizmetlerin yanında bu tesislerde ata binme, bisiklet ve balık tutma gibi aktivitelerin tadını çıkarmanız mümkün.

Göynük Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Temmuz Şubat 1014,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Göynük Seyahat Yazıları