Gölbaşı Otelleri Ara

En uygun Gölbaşı otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gölbaşı otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gölbaşı Hakkında

Ankara’nın adeta giriş kapısı sayılan Gölbaşı, başkentin merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alıyor. Yenimahalle, Haymana, Çankaya ve Bala ise Mogan Gölü’nün kıyısında kurulan ilçenin komşuları arasında. Gölbaşı’nda konaklamak isteyen ziyaretçilere genellikle küçük ve orta ölçekli oteller hizmet veriyor. Üstelik göl kıyısında yer alan Ankara otelleri, odanızdan manzaranın keyfini çıkarma imkanı sağlıyor. 

Ankara’nın merkezinden ilçeye gelmek için başkentin otobüs terminalinden kalkan araçlara binebilirsiniz. Üstelik Güvenpark ve Ulus’tan hareket eden otobüsler de yolcuları hızlıca Gölbaşı’na ulaştırıyor.

Modern odaları, yaz aylarında ilçenin konuklarına serinliği yaşatan yüzme havuzları ve gelişmiş SPA olanaklarıyla dikkat çeken Gölbaşı otellerinde tesislere ait otopark alanlarından yararlanabilirsiniz. Oda servisi, emanet kasası, toplantı salonu, kuru temizleme ve spor salonu ise Gölbaşı’nın konaklama tesislerinde genellikle sunulan hizmetlerden. 

Başkentte yaşayanlar tarafından özellikle hafta sonu gezileri için tercih edilen ilçenin tarihi günümüzden binlerce yıl önceye dek uzanıyor. Persler, Bizanslılar, Frigler, Romalılar ve Hititler, eski yüzyıllarda Gölbaşı’nda egemenlik kuran uygarlıklardan.  

Nüfusu günümüzde 120 bini aşan Gölbaşı’nda iklim karasal özellikler gösteriyor. Yaz aylarında ilçede genellikle son derece sıcak ve kurak bir atmosfer hakim. Kış geldiğinde ise yağışlı soğuk hava etkisini hissettiriyor. 

İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede konumlanan Tulumtaş Mağarası, Gölbaşı gezilerinin önemli uğrak noktaları arasında. Ayrıca ilçenin sembolü olarak gösterilen gölün kıyısında piknik yapabilir, tenis oynayabilir veya manzarayı seyredebilirsiniz. Üstelik manzarasıyla ziyaretçilere dinginlik veren gölün üzerinde asma köprü sayesinde rahatça ulaşılabilen küçük bir ada mevcut. Kürek gibi macera sporlarına da uygun Eymir Gölü ise her mevsimde güzelliğini koruyan doğal alanlardan. 

İlçeye eski dönemlerden kalan höyükleri görmek için Bağiçi Köyü civarını ziyaret edebilirsiniz. Bizans dönemi ve sonrasında yerleşim amacıyla kullanıldığı düşünülen köyde doğal ortam büyük ölçüde korunuyor. Gölbaşı civarında turlarken ayrıca hangi dönemde yaptırıldığı halen tam olarak bilinmeyen Bezirhane Kalesi’nden geriye kalan bölümleri keşfetmek mümkün.  

Gölbaşı, doğal mağaralar açısından kuşkusuz ülkemizin en zengin ilçeleri arasında sıralanıyor. Uzunluğu 5 kilometreye kadar ulaşan Tulumtaş Mağarası, bu anlamda muhakkak ziyaret edilmesi gereken noktalardan. Ayrıca Gerder Mağarası, Karacaören Mağarası ve Koparan Taşdeve Mağarası’nı görerek ilçeye yapacağınız gezinin heyecanını arttırabilirsiniz. Gölbaşı çevresinde görülebilecek saklı kalmış bir başka doğal hazine ise Beynam Ormanları. Son derece geniş alana yayılan ormanlık arazide özellikle sarıçam gibi ağaç türlerinin arasında gezinmek hayli keyifli. 

Gölbaşı Galeri

Gölbaşı Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 284,00 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Gölbaşı Sıkça Sorulan Sorular

Gölbaşı’nda bulunan en iyi oteller hangileri?

Gölbaşı’ndaki popüler oteller içerisinde Kuyaş Apart Hotel, Pelops Boutique Otel ve Patalya Lakeside Resort Hotel bulunuyor.

Gölbaşı’nda bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Gölbaşı’ndaki popüler ucuz oteller içerisinde Pelops Boutique Otel, Kronos Hotels ve Ve Hotels Gölbaşı bulunuyor.