Mount Maunganui Otelleri Ara

En uygun Mount Maunganui otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mount Maunganui otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Mount Maunganui Hakkında

Masmavi okyanusun dalgalarında sörf yapmak, sualtının eşsiz renklerine dalmak istiyorsanız, Yeni Zelanda’nın en güzel plajlarının olduğu Mount Maunganui’ye mutlaka uğramalısınız. Yerli dilinde  ‘Mauao’ olarak anılan Mount Maunganui, Tauranga şehrinin bir sahil beldesi ve ismini üstünde yükselen sönmüş yanardağdan alıyor. Bu dağ, belde peyzajının da en baskın özelliğini oluşturuyor. Mavi-yeşil tonlarının hakim olduğu manzarayı, dağ zirvesine giden 232 metrelik dik yollarda izleyebiliyorsunuz. Zirveye çıktığınızda Pasifik Okyanusu’nun eşsiz görüntüsüne ek, eski kale kalıntısının bulunduğu bir arkeoloji sitesiyle karşılaşıyorsunuz. Dağın eteklerinde ise Güney Yarımküre de tek burada görebileceğiniz şifalı ve dinlendirici sıcak tuzlu su havuzları yer alıyor.  

'Yeni Zelanda’nın yaz bahçesi' de denilen belde yaklaşık 100 kilometrelik, beyaz kumlu bir sahil şeridine sahip. Mount Maunganui’nin plajları otorite yayınlar tarafından üst üste ülkenin en iyi plajı unvanıyla da ödüllendirilmiş muhteşem bir konumda bulunuyor. Marine Parade Plajı’nda düzenlenen sörf yarışmalarından, sakin Pilot Koyu’ndaki plaj voleyboluna kadar birçok şampiyonaya ev sahipliği yapan beldenin altın kumlu plajları, dağın eteklerinden Papamoa Koruma Alanı’na kadar uzanıyor.

Şehrin keşmekeşinden uzak fakat kozmopolit bir yapısı olan beldede dünya standartlarında butik mağazalar, restoranlar ve eğlence mekanları da oldukça fazla. Yıl boyunca birçok festivale, konsere ve açık pazara mekan olan plajların hareketi ise neredeyse hiç azalmıyor. Yerel çiftliklerden getirilen organik yiyeceklerin satıldığı Gurme Gece Pazarı’nı gezmek kadar tekneyle yunus izleme turları, büyük balık avları, kano turnuvaları gibi birçok farklı deneyim de edinebiliyorsunuz.  Beldenin yakınlarında ise kısa sürede ulaşabileceğiniz ilginç noktalar var; Boş Zaman Adası olarak da bilinen kuşların cenneti Moturiki Adası,  eski mezar mağaralarıyla karşılaşacağınız Drury Dağı, panoramik Tauranga şehri ve Mclaren Şelalesi Koruma Alanı ile Hayvan Parkı belde rotasının ‘görmeden gelmeyin’ diyeceğimiz yerlerinden.

Mount Maunganui beldesinin Tauranga Havalimanı’na mesafesi yaklaşık 5 kilometre olup, beldenin merkezine taksi veya otobüs kullanarak transfer sağlayabiliyorsunuz.