Gambiya Otelleri Ara

En uygun Gambiya otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gambiya otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gambiya Hakkında

Batı Afrika’da yer alan Gambiya, Afrika kıtasının en küçük yüzölçümüne sahip ülkesi konumunda. Ülke yatay olarak Gambiya Nehri tarafından ikiye yakaya bölünüyor. Gambiya’nın batısı Atlas Okyanusu’na kısa bir sahil şeridi ile bağlanırken ülkenin diğer tüm sınırları Senegal’le çevrili.

Gambiya’nın başkenti olan Banjul, Atlas Okyanusu kıyısında bir ada üzerinde kurulu. Ülkenin en büyük ve gelişmiş şehri ise Serekunda. Daha önce İngiliz sömürgesi olan Gambiya, 1970 yılında bağımsızlığını kazanmış olsa da günümüzde ülkenin resmi dili halen İngilizce. Ülke halkı çok sayıda farklı etnik kökenlerin birleşiminden oluştuğundan etnik yerel diller de halk arasında konuşuluyor.

Gambiya halkının büyük bir bölümü İslamiyet’i benimsemiş olsa da Hristiyanlık ve Afrika dinleri de ülkede görülen ve hoşgörüyle karşılanan inanışlardan. Bu sebeple timsahlar kutsal kabul ediliyor.

Gambiya’daki 3 büyük timsah yetiştirme çiftliğine giderek bu kutsal hayvanlara dokunup şans dileyebilirsiniz. Gambiya’da tropikal iklim görülüyor. Kasım – mayıs ayları arasında kurak bir dönem yaşanıyor ve sıcaklık zaman zaman 40 derecenin üzerinde ölçülüyor. Gambiya’da trafik sağdan akıyor. Şehir içi ulaşımda ağırlıklı olarak dolmuşlar kullanılıyor. Ülkede trenle ulaşım olanağı bulunmuyor, nehir ulaşımı ise imkânlara rağmen pek gelişmiş değil.

Gambiya’da farklı kültürlerin mutfağından örnekler bulabilirsiniz. En çok tavsiye edilen yerel lezzetler ise deniz mahsulleri ve fıstık çeşitleri. Gambiya’da bulunduğunuz süre boyunca şebeke suyunu asla içmemelisiniz. Yemek yediğiniz yerlerin temiz ve güvenilir olduğuna dikkat etmelisiniz. Albert Pazarı’ndan yerel birçok ürünü satın alabilirsiniz.

Abuko Doğa Parkı Gambiya’nın görülmesi gereken en önemli ve güzel yerlerinden. Bao Bolong Sulak Arazisi ise ziyaretçilerine çok farklı hayvanları yakından görme şansı veriyor. Kiang West Ulusal Parkı, James Adası, Gambia Ulusal Müzesi de görülebilecek yerler arasında.

Doğa turlarına katılarak çok farklı hayvan türlerini gözlemleyebileceğiniz, başkent Banjul’un harika sahillerinde okyanusta yüzmenin keyfini yaşayabileceğiniz, çok sayıda lezzetli deniz ürününü tadabileceğiniz Gambiya’ya gitmek için en uygun uçak bileti fırsatlarını ise Enuygun.com’da bularak satın alabilirsiniz.