Paraty Otelleri Ara

En uygun Paraty otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Paraty otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Paraty Hakkında

Paraty Brezilya'nın güneydoğu kıyısında Rio de Jeneiro Eyaleti'ne bağlı bir şehir. Kent eski bir Portekiz kolonisi. Şekerkamışı üretimi şehrin en önemli ekonomik kaynağı. Kahve üretimi de kent ekonomisinin dikkate değer parçalarından. Paraty'nin yaklaşık %80'i doğal koruma alanı olarak kabul edilmiş.

Şehirde yaz aylarında sıcaklık 37 dereceye kadar çıkıyor. Hava ne kadar sıcak olursa olsun öğleden sonraları yağan yaz yağmurları oldukça sık yaşanıyor. Kış aylarında ise sıcaklık 16 dereceye kadar düşebiliyor. Özellikle şubat ayı bol yağışlı geçiyor ve nem oranı yıl boyu yüksek oluyor.

Şehir içi ulaşım ağırlıklı olarak otobüslerle yapılıyor. Taksi çok yaygın olsa da şehir için pahalı kabul ediliyor ve araçlarda taksimetre cihazı bulunmuyor. Bu nedenle yolculuk öncesi ücret konusunda mutlaka anlaşmak gerekiyor.

Son yıllarda turizm konusunda popülerleşen Paraty'nin çevresinde çok sayıda küçük tropikal adacıklar bulunuyor. Bu adalara teknelerle kolay ulaşım imkânı bulunuyor. Ayrıca yine teknelerle Paraty'nin farklı güzel koylarını keşfetmek de mümkün. Paraty'nin harika kumsalları ve masmavi denizi yüzmeyi sevenler için kaçırılmayacak güzellikte. Bölgede kano sürme ve dalış yapma imkânı da bulunuyor.

Paraty'nin sırt kesimi tropikal ormanlardan, dağlardan ve su kaynaklarından oluşuyor. Bu da doğaseverler için harika bir yürüyüş ve tırmanış fırsatı sunuyor. The Gold Path doğayla bütünleşmiş çok güzel bir yürüyüş yolu. Gold Trail eskiden altın avcılarının yoluydu. Afrika'dan buraya birçok köle getirilir ve altın çıkarma işinde çalıştırılırdı. Toboga Şelaleri görülmeye değer noktalardan.

Şehir merkezindeki tarihi bölge koloni döneminden kalan mimari örnekleri ve arnavut kaldırımlı dar sokakları ile keşfedilmeyi bekliyor. Our Lady of the Remedies Kilisesi şehrin mimari simgelerinden. Sanatseverler Casa da Cultura de Paraty için vakit ayırmalı.

Şekerkamışından yapılan alkollü bir içecek olan cachaça Paraty'de çok meşhur ve yaygın. Öyle ki bir zamanlar bu içki tüm ülkede kısaca Paraty olarak anılırdı. Bu nedenle şehrin denenmesi tavsiye edilen tatlarının başında geliyor.