Nevşehir Otelleri Ara

En uygun Nevşehir otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Nevşehir otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Nevşehir Hakkında

İç Anadolu'nun turizm cenneti olan ve yıl boyunca hem yurt içinden hem yurt dışından binlerce kişiyi ağırlayan Nevşehir yaklaşık 300.000 nüfusa sahiptir.

Karasal iklimin hakim olduğu Nevşehir'de ani hava değişimliklerine hazırlıklı olmalısınız. Yaz aylarında sabah saatlerinde soğuk, öğle saatlerinde kuru bir sıcak akşam ise serin olan hava, kışın özellikle akşamları dondurucu bir hal alıyor.

Dünyaca ünlü olan Ürgüp Peribacaları, Kapadokya, Ihlara Vadisi, Hacı Bektaş Veli Müzesi gibi birçok turistik bölgeyi gezebileceğiniz Nevşehir'de, el işi halı ve ev yapımı şarap bulabileceğiniz çokça yer bulunuyor. Yürüyüş turları ve at sürme parkurları da sizi Nevşehir'de bekleyen aktivitelerden bazıları. Balon turu denildiğinde akla gelen ilk yer de Kapadokya, kesinlikle hayatınızda en az bir kez denemeniz gereken bir aktivite. Ağpakla, nohutlu yahni ve sütlü çorba yöresel yemeklerden bazılarıdır.

Ürgüp, Hacı Bektaş, Avanos gibi ilçeleri olan Nevşehir'e Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nı kullanarak ve ya karayolu ve demiryolu ile ulaşım mümkün. Şehir içerisinde sadece turistik yerlerin yakınında yaz aylarında trafik oluyor, onun dışında trafiğe rastlamazsınız.

Nevşehir Galeri

Nevşehir Şehir Rehberi

Nevşehir'de Nerede Kalınır?

Kapadokya
Kapadokya

Kapadokya, günümüzden milyonlarca yıl önce oluşan ve Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Aksaray ve Kayseri’yi kapsayan tarihi bir bölge. Kayalara oyulan eski kiliseleri ve evleriyle bilinen Kapadokya günümüzde daha çok peribacası olarak adlandırılan enteresan yüzey şekilleriyle anılıyor. Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Göreme ve Ürgüp gibi yerleşimleri barındı

Kapadokya otellerini gör
Avanos
Avanos

Çömlekçilik ve bağcılıkla meşhur, turistik Kapadokya bölgesinde bulunan Avanos; Türkiye’nin en çok turist ağırlayan ilçelerinden biri. Tarihi dokusunu koruyan bölge, antik çağlardan bu yana pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış. Bölgede konaklamak için oda kahvaltı, yarım veya tam pansiyon hizmet veren Nevşehir otelleri bulunmakta.Nevşehir merkezin

Avanos otellerini gör
Nevşehir Merkez
Nevşehir Merkez

Nevşehir Merkez otellerini gör
Kozaklı
Kozaklı

Nevşehir'e bağlı Kozaklı, genellikle kaplıca ve termal kaynaklarıyla bilinen bir ilçe. Nevşehir kent merkezine yaklaşık 90 kilometre mesafedeki Kozaklı bu özelliği sayesinde ayrıca merkeze en uzak ilçelerden biri. 1950'li yıllarda bölgedeki bazı köylerin birleşmesi ile kurulan ilçe, özellikle zengin şifalı su kaynakları sayesinde turizm alanında gü

Kozaklı otellerini gör
Nar
Nar

Nar otellerini gör
İbrahimpaşa
İbrahimpaşa

İbrahimpaşa, ‘’peribacası’’ ismiyle bilinen doğal taş oluşumlarıyla ünlü Kapadokya’da yer alan turistik bir köy. Ürgüp’ün yakınlarındaki köyde yüzyıllar öncesinde dahi sığınma ve yerleşme amacıyla kullanılan eski mağaraları görebilirsiniz. Verimli üzüm bağlarıyla çevrelenen köy ayrıca meşhur Kapadokya şarabından tatmak için de kuşkusuz harika bir y

İbrahimpaşa otellerini gör
Hacıbektaş
Hacıbektaş

Hacıbektaş otellerini gör
Gülşehir
Gülşehir

Gülşehir otellerini gör

Nevşehir Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Kirkit Hotel
Kirkit Hotel

“Gayet güzel”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Cave Hotel Saksagan
Cave Hotel Saksagan

“Mükemmel hizmet. Kahvaltı harikaydı. Bölgedeki en iyi ve her konuda en başarılı hotel olduğunu düşünüyorum.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hotel Ilhan
Hotel Ilhan

“4 gün bu otelde konakladık. Tam bir fiyat performans oteli diyebilirim. Merkezi konumu olsun, otel temizliği ve sıcaklığı olsun, sahi...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Olenda Cappadocia
Olenda Cappadocia

“Memnun kalınabilecek güzel bir tesis. Kahvaltı manzarası ve kalitesi gayet iyidi. Sadece odalar fazla sıcaktı :) yinede güzeldi”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Asyada Suites
Asyada Suites

“Güzel bir aile oteli, çocuklu aileler için çok iyi.”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
The Suit Rezidans
The Suit Rezidans

“Kesinlikle tek kelimeyle mükemmel bir yer”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Azalea Terraca Hotel
Azalea Terraca Hotel

“Bir daha gelsem bir daha tercih ederim konumu kahvaltısı temizliği harika. Tv yoktu odamda sadece”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Tale Cave In
Tale Cave In

“Ambians ve konfor olarak çok memnun kaldım, personelin ilgisi ve samimiyeti ile birlikte yardımsever yaklaşımları keyif dolu bir dene...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hanedan Cappadocia Suites
Hanedan Cappadocia Suites

“çalışanlar çok ilgili , hoteldeki tüm detaylar özenle yapılmış, sadece işik azdı onuda yapacaklarını söylediler ama o hali bile çok g...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Loft Palace Suit
Loft Palace Suit

“Fiyat performans oteli. Konumu güzel gezilecek çoğu yere 20 dakika uzaklıkta diyebilirim. Personel ilgili oda temiz ama detaylı temiz...”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Nevşehir Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 211,40 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Nevşehir Seyahat Yazıları

Nevşehir Sıkça Sorulan Sorular

Nevşehir’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Nevşehir’deki popüler ucuz oteller içerisinde Emir Cave Apart, Cappadocia Serenity Hotel ve Sena Hotels bulunuyor.

Nevşehir’de bulunan en iyi oteller hangileri?

Nevşehir’deki popüler oteller içerisinde Marvel Of Cappadocia, Kapadokya Hill Hotel &Spa 12+ ve Uçhisar Kaya Otel bulunuyor.

Nevşehir’e ne zaman gidilir?

Nevşehir, tüm yıl boyunca turist akınına uğrayan bir bölge. Karasal iklim sebebiyle kış mevsiminde fazla soğuk olabilen bölge yazın da gezmek için fazla sıcak olabiliyor. Bu nedenle Nevşehir’e gitmek için en ideal dönem ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Tabii birçok turist gibi siz de Peri Bacaları’nın bembeyaz örtüyle kaplanışını görmek isterseniz kış mevsiminde de Nevşehir’e gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Nevşehir’de nerede kalınır?

Nevşehir’de bulunan konaklama opsiyonları genellikle şehrin en turistik noktaları olan Ürgüp, Avanos ve Göreme’de yoğunluk gösterir. Yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan bu turistik destinasyonlarda her zevke uygun oteller bulunuyor. Butik oteller, balayı konseptinde hizmet veren tesisler ve turistlerin sıklıkla tercih ettiği mağara oteller arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Peri bacalarının içinde konaklama hissiyatını yaşayabileceğiniz mağara otellerinde konaklama deneyimini mutlaka yaşamalısınız.

Nevşehir’e uçakla gidilir mi?

Nevşehir’e uçakla gitmek için Nevşehir ve Kayseri’de bulunan havalimanlarını tercih edebilirsiniz. Nevşehir’de bulunan havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre iken Kapadokya’ya 38 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Kayseri Erkilet Havalimanı ise Nevşehir Merkez’e 90 kilometre, Kapadokya’ya 78 kilometre bir mesafede bulunuyor. İki havalimanından da Kapadokya bölgesine ve Nevşehir’e HAVAŞ seferleri düzenleniyor. Şehirde bulunan oteller de iki havalimanından da servis hizmeti sağlayabiliyor.

Göreme Açık Hava Müzesi nerededir?

Göreme Açık Hava Müzesi, Nevşehir’e 13 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Müze, Göreme beldesinin 2 kilometre doğusunda kalıyor. Nevşehir’den Göreme’ye giden araçlar bulunuyor. Ayrıca seyahat acentelerinin düzenlediği turlara katılarak da Göreme Açık Hava Müzesi’ne ulaşabilirsiniz.  

Nevşehir’de peri bacaları nerededir?

Peri Bacaları, Nevşehir’in birçok farklı bölgesinde bulunuyor. Ancak Ürgüp, Avanos, Uçhisar bölgesinde daha yoğun halde Peri Bacaları var. Özellikle Ürgüp’te bulunan Şahinefendi Köyü’ndeki üç vadi çok önemli. Bu üç vadinin içinde Soğanlı Vadisi çok sayıda Peri Bacaları’nı aynı anda görebileceğiniz bir nokta. Avanos ve Göreme’yi birbirine bağlayan yol üzerindeki Paşabağ Vadisi’ne de gidebilirsiniz.

Nevşehir’de gece hayatı nasıldır?

Nevşehir’de düzenlenen Türk Geceleri de Peri Bacaları kadar meşhur. Özellikle yabancı turistlerin aşina olmadıkları Türk eğlencelerini görebildikleri bu geceleri çok seviyorlar. Nevşehir tatiliniz esnasında bu eğlencelere katılarak bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca şehirde bulunan oteller de misafirleri için farklı eğlenceler düzenliyorlar. Bunların dışında Ürgüp, Göreme ve Avanos’ta birçok bar ve eğlence kulübü de mevcut. 

Nevşehir’in doğal güzellikleri nelerdir?

Yanardağların bölgedeki hakimiyeti bitse de etkileri halen devam ediyor. Lavların rüzgar ve akarsular nedeniyle aşınmasından oluşan Peri Bacaları, ülkemizi dünyaya da tanıtan doğal güzellikler. Bu güzelliklerin oluşumlarını görebileceğiniz Güllüdere Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Aşıklar Tepesi ve Üç Güzeller’e mutlaka uğramalısınız. Ayrıca geçmişte Hasan Dağı aktif bir volkanken doğal yollarla oluşan Ihlara Vadisi’ni de görmeden dönmemenizi öneririz.

Nevşehir’de gezilecek yerler nerelerdir?

Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Nevşehir’de her turistin uğradığı Aşıklar Tepesi, Üç Güzeller, Göreme Milli Parkı, Asmalı Konak ve Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni gezebilirsiniz. Nevşehir’de bu popüler noktaları gördükten sonra planlarınıza Nevşehir Kalesi, Ihlara Vadisi, Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Hacı Bektaş-i Veli Türbesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Temenni Tepesi ve Zelve Vadisi’ni dahil edebilirsiniz.