Galle Otelleri Ara

En uygun Galle otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Galle otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Galle Hakkında

Galle Sri Lanka’nın en büyük dördüncü şehri konumunda olup ülkenin en güney ucunda bulunuyor. Şehirden ülkenin başkenti olan Colombo’ya araçla üç saatte ulaşabiliyorsunuz. Tarihi 1663 yılına kadar inen ve Hollandalılarca inşa edilen kentin üç tarafı okyanuslarla çevrili olup, muhteşem bir mimari koleksiyonu sergiliyor. 2004 yılında tsunami kurbanı olan kentin yeniden yapılandırılmış kavisli sokakları, eski cami ve kiliseleri, sömürge binaları, müzeleri ile eski limanı sizi ortaçağ tarih yolculuğuna çıkarırken, kentin yeni yüzü ise şık kafeler, enteresan butikler ve sanat galerileri barındırıyor. Yazarlar, tasarımcılar, fotoğrafçılar gibi sanat insanlarının yaşadığı Galle’de konutların üçte biri yabancılara ait ve şehir bir kültür sanat şehri olarak da anılıyor.  

1505 yılında Maldivlere giden bir Portekiz gemisinin yanlışlıkla geldiği Galle o tarihten bu yana topraklarında hüküm süren Portekiz’in, İngiltere ve Hollanda’nın izlerini taşıyor. Günümüzde şehrin tarihini en iyi anlatan şehir noktaları ise 1754 yılında inşa edilen Hollanda Reform Kilisesi, İngiliz Deniz Feneri, Galle Ulusal Müzesi ve Denizcilik Müzesi.

Hint Okyanusu kıyısındaki şehrin muhteşem kumsallarla dolu egzotik ortamı ve şık mimarisi turizmin ilgi odağı olup, tarihi özellikleriyle de UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Galle’nin sahil şeridi, palmiyelerin gölgesindeki altın kumlu plajlarda, masmavi sularda bir tatil düşlüyorsanız veya sörf yapmaktan ve katil balina izlemekten hoşlanıyorsanız en ideal yerlerden.  Sahil boyunca yürüyüşler ve su sporları yapabileceğiniz şehir tropikal bir iklime sahip.

Sri Lanka’nın Galle şehrine havayoluyla ulaşımınızda inebileceğiniz en yakın havalimanı  Koggala Airport ve şehre uzaklığı sadece 16 kilometre. Şehre taksi ve otobüslerle ulaşabiliyorsunuz.