Birleşik Krallık Virgin Adaları Otelleri Ara

En uygun Birleşik Krallık Virgin Adaları otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Birleşik Krallık Virgin Adaları otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Birleşik Krallık Virgin Adaları Hakkında

Göz kamaştıran kumsalları ve hayranlık uyandıran denizi ile ünlenen Britanya Virjin Adaları, Birleşik Krallık’a bağlı bir adalar devleti. Karayip Denizi’nde bulunan adalar topluluğu, en fazla yerleşimin bulunduğu 4 büyük adanın dışında 50 kadar irili ufaklı adanın birleşmesiyle meydana geliyor.

Adaların bazılarında herhangi bir yerleşim bulunmuyor. İngiliz Virjin Adaları arasında en büyüğü ise aynı zamanda başkent Road Town’a da ev sahipliği yapan Tortola Adası. Adalarda tarihsel olarak ilk yerleşimcilerin Arawak ve Karibler olduğu tahmin ediliyor. Karibler, bölgeye adını veren topluluk olarak ayrı bir öneme sahip. İlk olarak efsanevi kâşif Kristof Kolomb tarafından bulunduğu tahmin edilen adalara Kolomb’un verdiği isimse ‘’Azize Ursula’nın 11000 Bakiresi’’.

Britanya Denizaşırı Toprakları sınırlarına dâhil olan adalarda yaklaşık 30.000 kişilik bir nüfus yaşıyor. Adalarda yaşayan halkın önemli bir bölümü Karayip kökenli. Diğer etnik grupları ise Britanyalılar ve İspanyollar oluşturuyor. Tarih boyunca İngilizler, Fransızlar, İspanyollar ve Danimarkalılar gibi farklı milletlerden gelen yerleşimcilerin ilgi odağı haline gelen adalar zamanla bölge ticaretinin önemli merkezlerinden biri olmuş, özellikle şeker kamışı üretimi ve ticareti adaların ekonomik olarak öneminin gitgide artmasını sağlamıştır.

Günümüzde ise adalarda yetiştirilen tropikal meyvelerin yetiştirilmesi ve turizm Britanya Virjin Adaları’nın en önemli ekonomik faaliyetleri arasında yer alıyor. Tüm bunların yanında adalarda balıkçılık da önemli bir yer tutuyor. Üstelik birbirinden lezzetli balıklar ve deniz ürünleri sadece ticarette değil, adalara gelen turistlerin yeme içme tercihlerinde de ilk sıralarda geliyor.

Dini inanış olarak ise İngiltere ile benzerlik gösteren ada halkının neredeyse tamamı Protestan. Adalarda ayrıca sayıları fazla olmamakla birlikte Katolik, Müslüman ve diğer dinlere mensup halklar da yaşamını barış içinde sürdürüyor.

Britanya Virjin Adaları’nda yapılabilecek en iyi alternatifler deniz, güneş ve kum üçlüsüyle doğrudan bağlantılı. Tüm gün baştan çıkaran güzelliği ile büyüleyen kumsallarda güneşlenebilir, masmavi serin sularda serinleyebilir veya dilerseniz dalış yaparak okyanusun derinliklerine doğru dalabilirsiniz. Adalarda ayrıca 4x4 arazi araçları ile safari ve hava kararınca düzenlenen gece eğlenceleri gibi seçenekler de ziyaretçileri bekliyor.

Seyahatiniz süresince adeta cenneteymiş hissini yaşayacağınız İngiliz Virjin Adaları’ndan dönerken alışveriş de yapabilir ve yanınıza el yapımı yerel hediyelik eşyalar da alarak tatilinizi sonlandırabilirsiniz.