Fitzroy Otelleri Ara

En uygun Fitzroy otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Fitzroy otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Fitzroy Hakkında

Fitzroy, Avustralya’nın güneydoğusunda ülkenin en önemli metropollerinden birisi olan Melbourne’e bağlı küçük bir semt. Sadece 1,5 kilometrekarelik bir alanda kurulu olan Fitzroy şehrin en işlek ve gözde bölgelerinden. Oldukça turistik bir yer olan Fitzroy mağazalar, kafeler, restoranlar, barlar, gece kulüpleri, grafiti başta olmak üzere sokak sanatları, kültürel etkinlikler ve sanat merkezleri bakımından çok zengin. Fitzroy, Melbourne’ün bohem yaşam merkezi olarak kabul ediliyor. Fitzroy ruhunu en iyi anlayabileceğiniz noktalar Brunseick Caddesi, Smith Caddesi ve Gertrude Caddesi. Her ne kadar yürüyerek birçok yerini rahatlıkla keşfedebilecek olsanız da tramvay Fitzroy’da en çok kullanılan ulaşım aracı.

Her sene eylül sonu ve ekim başında yapılan Melbourne Fringe Festivali dönemi, Fitzroy’un en renkli ve hareketli zamanını oluşturuyor. Fitzroy Garden and Conservatory semtin mutlaka görülmesi gereken duraklarından. Yaklaşık 30 hektarlık bir alana yayılan bu Viktorya tarzı bahçeyi sabah 09:00 ile akşamüstü 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Fitzroy tüm Melbourne gibi değişken bir iklime sahip. Genel olarak ayz aylarında sıcaklık 25 derece civarında olur ve yağış beklenmez. Kış aylarında sıcaklık 5 derece civarına kadar düşer, soğuk ve bulutlu olur. Bu mevsimde yağmur görülür ancak şiddetli fırtınalar ya da uzun süreli sağanak yağışlar çok nadir olur. İlkbahar ve sonbahar aylarında sıcaklık 10 ile 20 derece arasında değişir. Yağmur daha çok ilkbaharda görülür. Ancak unutulmamalıdır ki dört mevsimin yaşandığı Fitzroy’da gün içerisinde bile mevsimlere özgü geçişler görülebilir. Güneşli ve sıcak bir havayla güne başlamış olsanız bile gezinize başlarken yanınızda yağmurluk, şemsiye, hırka, mont gibi ekstra malzemeler almayı ihmal etmeyin.