Filistin Devleti Otelleri Ara

En uygun Filistin Devleti otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Filistin Devleti otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Filistin Devleti Hakkında

Ortadoğu’da yer alan ve bir Arap devleti olan Filistin’in Mısır ve İsrail ile sınır komşuluğu bulunuyor. Bağımsızlığını 15 Kasım 1988’de ilan eden ülke, Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye gibi birçok devlet tarafından resmen tanınıyor. Bununla birlikte İsveç dışında hiçbir Avrupa ülkesi Filistin’i resmen tanımıyor.

Günümüzde ülkenin sadece Batı Şeria ve Gazze Şeridi dışında Filistin topraklarında hiçbir kontrolü yok. Diğer bölgeler İsrail tarafından kontrol ediliyor. Filistin, yarı başkanlık sistemi ve parlamenter demokrasi anayasası ile yönetiliyor. Resmi dili Arapça olan ülkede Yahudiler İbranice konuşuyor. Filistin’in yüzde 79’u Yahudi, yüzde 5’i Hıristiyan ve yüzde 21’i Müslüman’dır.

Ilıman bir iklimin hakim olduğu ülkenin en önemli bölgeleri Doğu Kudüs, Batı Şeria’da bulunan Ramallah ve Gazze Şeridi’nde bulunan Gazze olarak kabul ediliyor. Ayrıca Kudüs, Yafa, Nablus ve Akka diğer önemli şehirleridir. Akdeniz sahilinden 4 kilometre içeride kurulan Gazze’de yaşayan halk, içme suyu, sulama suyu ve günlük kullanım için tek seçenek olarak yeraltı sularını kullanıyor.

Yasser Arafat Havaalanı ve Gurion Havaalanı ile Gazze’ye ulaşılabiliyor. Ulu Camii, İbni Osman Camisi, Napolyon Kalesi, St. Porphyrus Kilisesi, Gazze Arkeoloji Müzesi Gazze’de gezilecek yerler arasında yer alıyor. Filistin’in bir diğer önemli bölgesi de hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar ve Yahudiler için kutsal sayılan Kudüs’tür. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa, Harem-i Şerif ve Hz. Muhammed’in Mirac’a çıkış noktası Kubbetüs Sahra, Kıyamet Kilisesi, Ağlama Duvarı bu bölgede bulunuyor. Birçok gece kulübünün bulunduğu Kudüs’te Gazze’nin aksine renkli gece hayatı dikkatleri çekiyor.

Filistin ekonomik gelirini sanayi ve tarım sektöründen sağlıyor. Genellikle Ürdün, Türkiye, Çin, Almanya, Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerle ticaret yapan Filistin, taş, çimento, plastik ürünleri, demir-çelik, zeytin, sebze/meyve ihraç ediyor, petrol ürünleri, plastik araç-gereç vb, hububat ürünleri ithal ediyor. Filistin hakında kişi başına düşen milli gelir 1.200 dolar civarındayken Yahudilerde bu rakam kişi başı 11 bin dolara kadar çıkıyor.

Zengin bir mutfak kültürüne sahip Filistin’de Asya, Avrupa, Etiyopya, Yahudi mutfağı, Akdeniz, Tayvan, Lübnan mutfağından tatlar bulunuyor. Ülkede yemek pişirme teknikleri, malzemeleri ve tercihler bölgeye göre değişiyor. Celile’de daha çok pirinç ve kibbe (içli köfte), Batı Şeria'da tabun ekmeği, pirinç ve et içeren daha ağır yemekler, Gazze’de balık çeşitleri yeniyor. Tatlandırılmış peynirler, hurmalar ya da badem, ceviz ve Antep fıstığı ülkede tatlı yapımında kullanılıyor.

Filistin’e temmuz ve ağustos ayları çok sıcak olduğundan bunların dışında kalan aylarda gidilmesi tavsiye ediliyor. Filistin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamıyor. Ancak sınır kontrolü İsrail’e ait olduğundan vize işlemleri İsrail tarafından yapılıyor.