Figueira da Foz Otelleri Ara

En uygun Figueira da Foz otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Figueira da Foz otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Figueira da Foz Hakkında

Figueira da Foz ‘Plajların Kraliçesi’ olarak anılan bir Portekiz tatil cenneti. Mondego Nehri’nin ağzında konumlanan sahil beldesi, Coimbra’nın da 40 kilometre batısında yer alıyor. Avrupa’daki en geniş kumlu şehir plajına sahip belde her türlü su sporuna olanak sağladığı gibi, özellikle de sörf tutkunlarının gözdesi konumunda. Beldenin sahillerinde sıklıkla düzenlenen sürat teknesi ve yelken yarışmalarını izleyebiliyor, yaz mevsiminde yapılan geleneksel boğa güreşlerine de denk gelebiliyorsunuz. Figueira da Foz aynı zamanda 1900’lü yıllarda kurulan ‘Grande Casino Peninsular’ adında ünlü bir kumarhaneye sahip. Belde turizmini oldukça etkileyen kumarhanede şovlar ve dans gösterileri de sergileniyor.

Bol güneş ve deniz bulabileceğiniz bu güzel beldenin adı da konumuyla ve geçmişte balıkçıların teknelerini bağladığı ağaçla bağlantılı olarak ‘nehrin ağzındaki incir ağacı’ anlamına geliyor. 19. Yüzyılda Avrupa aristokratlarının sayfiyesi olan belde günümüzde geleneksel Portekiz mutfağıyla, geceleri eğlencenin nabzını tutan sokaklarıyla ve renkli tarihi evleriyle 100 yıllık popülerliğini koruyor. Figueira da Foz’un tarihi dokusunun Art Deco ve Art Nouveau mimarisiyle ‘Yeni Mahalle’ olarak anılan bölümünde karşılaşıyorsunuz. Gösterişli mimarisiyle ilk gözünüze çarpan bina ise şehrin sembolü de sayılan Sotto Belediye Sarayı oluyor. Günümüzde sergilerin, konserlerin ve defilelerin düzenlendiği bir kültür kompleksine dönüştürülen sarayın, sahipleri tarafından beldedeki kumarhanede bir oyunda kaybedildiği rivayet ediliyor.

Beldenin yakınlarındaki Montemor-o-Velho tepesindeki eski antik kale, hemen kuzeyinde kalan bakir balıkçı köyü Buarcos, 170 milyon yıllık kaya oluşumlarını gözlemleyebileceğiniz Cabo Mondego Tabiat Anıtı, beldenin balıkçılık geleneğiyle tanışacağınız Nucleo Museologico, Hollanda fayans koleksiyonuyla büyüleneceğiniz Casa do Paço ile birçok kilise ve manastır şehrin gezi rotasını oluşturuyor.

Figueira da Foz’a havayoluyla geldiğinizde inebileceğiniz en yakın uluslararası alan, Francisco de Sa Carneiro Havalimanı. Kent merkezine yaklaşık 166 kilometre mesafede bulunan havalimanından en kolay transferi araç kiralayarak sağlayabiliyorsunuz.