Faroe Adaları Otelleri Ara

En uygun Faroe Adaları otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Faroe Adaları otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Faroe Adaları Hakkında

Danimarka’ya bağlı bir adalar topluluğu olan Faroe Adaları, İngiltere’nin kuzeyinde, Atlas Okyanusu üzerinde yer alıyor.

Ülkenin başkenti aynı zamanda Faroe Adaları’nın en gelişmiş ve büyük şehri olarak ünlenen Torshavn. Faroe Adaları’nda geçerli resmi diller ise Faroece ve Danca.

Ülkede yaşayan yaklaşık 50 bin kişilik nüfusun tamamına yakın bölümü Faroe kökenlilerden, diğerleri ise Danimarka, İzlanda ve Norveç gibi ülkelerden gelen göçmenlerden oluşuyor. Faroe Adaları’nda kullanılan para birimi olan Faroe Kronu, Danimarka Kronu ile aynı değeri taşıyor.

İlk olarak İrlandalı bir rahip tarafından keşfedildiği bilinen Faroe Adaları, o dönemde ‘’Kuşlar Adası’’ ve ‘’Koyunlar Adası’’ olarak anılıyordu.

Dünyanın en kuzeyinde yer alan ülkelerden olan Faroe Adaları’nda kış ayları son derece soğuk ve zor koşullar altında geçiyor. Bu nedenle ülkeyi ziyaret etmek için en ideal dönem mayıs ayının ilk günlerinde başlayan yaz mevsimi. Faroe Adaları’nda yazlar temmuz ayının son günlerine dek sürüyor ve bu günlerde sıcaklıklar 11-13 derece civarında ölçülüyor. Kış aylarında ise hava sıcaklığı en fazla 2-3 dereceye kadar yükseliyor. Bu dönemde ülkede dondurucu soğuklar da yaşanabiliyor. Eğer Faroe Adaları’nı kış aylarında ziyaret etmeyi planlıyorsanız yanınıza mutlaka soğuktan koruyan kalın giysilerinizi de almalısınız.

Tarihi ve turistik yerler konusunda çok zengin seçeneklere sahip olmayan Faroe Adaları’nda yapılacaklar genellikle doğa ile ilgili aktiviteler. Ülkenin yağışlı iklimi sayesinde adalarda muhteşem güzelliği ile ön plana çıkan yeşil alanlar ve eşsiz manzaralar ziyaretçileri bekliyor. Bu yanıyla adalar fotoğraf çekmeyi sevenler tarafından da tercih edilen yerler arasında.

Faroe Adaları’na ulaşmak içinse Danimarka’dan veya İngiltere, İzlanda ve Norveç gibi ülkelerden düzenlenen seferlerden yararlanabilirsiniz. Ülkeye yapılan uçuşlarda özellikle yaz aylarında artış yaşanıyor. Yine bu döneminde Danimarka’nın kuzey bölgelerinde yer alan Jutland’dan hareket eden gemi seferlerinden faydalanmanız da mümkün.

Ülkede ulaşım genellikle taksi, bisiklet, tekne ve helikopter gibi araçlarla sağlanıyor. Bununla birlikte ülkenin başkenti Torshavn başta olmak üzere birçok şehir ve bölgede konaklayabileceğiniz farklı otel seçenekleri de mevcut. Ancak ülkede otel fiyatlarının genellikle yüksek olduğunu unutmamalısınız.

Aynı zamanda dünyanın en küçük başkentlerinden biri olan Torshavn ve çevresinde teknelerle gezinebilir, doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Faroe Adaları’nı ziyaret ederseniz ülkenin en fazla turist çeken yerlerinden biri olan Vestmanna Kuş Kayalıkları’nı görmeyi ve adalara özel lezzetleri denemeyi de unutmayın.