Jelenia Gora Otelleri Ara

En uygun Jelenia Gora otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Jelenia Gora otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Jelenia Gora Hakkında

Yerli halkın ‘Jelonka’ dediği Jelenia Gora, dev dağ zinciri Karkonosze’nin eteklerinde ve aşağı Silezya bölgesinde çekici bir Polonya kasabası. Yaklaşık 85.000 nüfuslu kasaba en eski ve en ilginç Avrupa kültür manzaralarını görebileceğiniz nadir yerlerden biri.

Bir efsaneye göre 1108 yılında Polonya Prensi III. Boleslaw tarafından kurulan kasabanın ilk konumlandığı yer Bonr ve Kamienna nehirlerinin birleştiği bölge. Kentin bulunduğu vadi ise bu tarihten sonra kralların, prenslerin ve Alman soyundan gelen ünlü şövalyelerin yaşadığı yerler olarak biliniyor. Yaklaşık 900 yıllık bir geçmişi olan kasaba bugün köklü tarihini yaşatan eserleri, kaplıcaları ve ‘Karkonosze Dağlarının İncisi’ denilen manzarasıyla tanınıyor. Eski şehir merkezinde geçmişin Art Nouveau tarzlı evlerine, eski sur duvarlarının kalıntılarına, Barok - Gotik kiliselere rastlayabiliyor; kalelerin ve sarayların bulunduğu Jelenia Gora sokaklarında sanki bir zaman tüneline girmiş gibi hissedebiliyorsunuz.  Şehrin müzelerinde ise Polonya’daki en büyük cam eşya koleksiyonu ile enteresan bir kuş-kelebek sergisini görebiliyorsunuz.

Dağlar ve ormanlarla örülü bir doğal güzelliğe sahip şehirde doğa sporları da oldukça yaygın. Kaya tırmanışları, at sırtında orman keşifleri ve kış aylarında kayak tutkunlarını cezbeden kayak pistleriyle  Jelenia Gora doğada aktivitelerden hoşlananların gözdesi. Karkonosze Milli Parkı içindeki peyzaj parkları ve bisiklet yolları da doğayla bütünleşmek için birebir. Kentin Cieplice bölgesindeki kaplıcaların ise yüzyıllardır idrar yolu ve göz şikayetlerine iyi geldiği biliniyor.

Kent yıl boyunca birçok festival ve kültür aktivitesine de ev sahipliği yapıyor. Silesia Festivali, Viyana Müzik Festivali, Krokus Caz Festivali ve uluslararası sokak tiyatrosu şenlikleri, kentin etkinlik takviminden sadece birkaçını oluşturuyor.

Kente en yakın havaalanı 112 kilometre mesafede bulunan Wroclaw – Cpoernicus Havaalanı. Şehir ile havaalanı arasında aktarmalı trenlerle, otobüs ve taksiyle transfer sağlayabiliyorsunuz.