Tekirova Otelleri Ara

En uygun Tekirova otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tekirova otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tekirova Hakkında

Birbirinden lüks resort otelleri, enfes doğası ve nefis kumsalıyla göz kamaştıran Tekirova, Antalya’nın keyif ile ayrıcalığı buluşturan tatil merkezleri arasında. Denize sıfır konumlanan pek çok otele ev sahipliği yapan Tekirova’da yüzme ve dalış gibi aktivitelerin yanı sıra su kayağı yapabilir veya şnorkelli dalış, uçurtma sörfü ve kano ile keyifli saatler geçirebilirsiniz. Üstelik beldenin lüks otellerinde huzur bularak dinginlik kazanabileceğiniz SPA merkezleri de mevcut. Böylece dilerseniz kendinizi Uzakdoğulu terapistlerin uzman ellerine bırakarak rahatlama şansı bulabilirsiniz. 

Tekirova’ya ulaşım genellikle şehrin merkezinde bulunan Antalya Uluslararası Havalimanı’ndan sağlanıyor. Beldeye ayrıca özellikle Muğla, Marmaris ve Bodrum gibi yakın yerleşimler başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinden otobüsle seyahat imkanı da mevcut. Ancak İstanbul veya Ankara gibi kentlerden Tekirova’ya otobüs yolculuğunun hayli uzun sürebileceğini anımsatalım. Belde civarında toplu taşıma seçeneklerinin fazla gelişmiş olmaması ise otelde konaklamanın yanı sıra çevreyi de keşfetmek isteyen ziyaretçileri araç kiralamaya yönlendiriyor.

Tekirova seyahatinizi beldenin aynı zamanda en popüler olduğu dönemler arasında bulunan yaz mevsiminde planlıyorsanız, hem fiyat avantajı yakalamak hem de hayalini kurduğunuz manzaralı odalardan birinde kalmak adına erkenden rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Üstelik premium konseptli lüks Kemer otelleri; aquapark, çocuk oyun parkı, tenis sahası, plaj voleybolu, gün boyu süren animasyon, sauna, su kaydırağı, disco, snack bar, hamam, döviz bozdurma, kuru temizleme, kuaför, cilt bakımı, alışveriş merkezi ve sinema salonu gibi olanaklar sağlıyor.

Oldukça küçük bir merkeze sahip Tekirova’nın etrafında gezerken yolunuzu Olimpos’a düşürebilirsiniz. Ağaç evleriyle ünlü beldenin yakınlarında bulunan Yanartaş’a çıkmak ise hem insanı aşık eden gün batımı manzarasını seyretmek hem de doğal olarak yanan taşların ilginç görüntüsüne şahitlik etmek için muhakkak yapılması gerekenlerden. Ayrıca Faselis Antik Kenti’nin kalıntılarını yine Tekirova’dan tek günlük gezi ile ziyaret edebilir, yüzyıllar öncesinden kalan antik yerleşimin hemen ilerisinde bulunan enfes plajdan denize girerek berrak sularda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Tekirova’da tatilcileri bekleyen eğlenceli aktivite seçenekleri bunlarla sınırlı değil. Dilerseniz bölgede düzenlenen dalış turlarına katılarak şnorkelle veya tüple dalış deneyimini yaşayabilir veya yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Üstelik alanında uzman eğitmenlerle birlikte gerçekleştirilen atlayışlar, yükseklik korkusu olanları bile cesaretlendirecek türden.

Tekirova Galeri

Tekirova Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 204,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Tekirova Seyahat Yazıları

Tekirova Sıkça Sorulan Sorular

Tekirova’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Tekirova’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Euphoria Tekirova Hotel, Rixos Premium Tekirova ve Club Hotel Phaselis Rose bulunuyor.

Tekirova’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Tekirova’daki popüler ucuz oteller içerisinde Amore Boutique Hotel, More Beach Hotel ve Strasbourg Pansiyon bulunuyor.

Tekirova’daki teleferiğe nasıl binebilirim?

Antalya-Kumluca yolu üzerinde bulunan Olympos Teleferik’e Tekirova’dan ulaşım çok kolaydır. Alana toplu taşıma veya özel araçla ulaştıktan sonra biletinizi alıp istediğiniz zaman zirveye ulaşmanız mümkün. Geniş camlı, oturma alanı olmayan, maksimum 80 kişi kapasiteli teleferikle Olympos Dağı’nın tepe noktasına ulaşırken nefes kesici Akdeniz manzarasını izleyebilirsiniz. Yemyeşil ormanlık alanın üzerinden geçerken, uygun mevsimdeyseniz, manzaranız karlı ormanlara dönüşebilir. Alt istasyon ile 2, 365 metre yükseklikte bulunan zirve istasyonu arasındaki yolculuk 10 dakika sürmekte.  

 

Tekirova’nın hava durumu nasıldır?

Akdeniz ikliminin yoğun olarak hissedildiği bölgede kışları serin ve yağışı, yazlarıysa sıcak ve nemli geçiyor. Tekirova’da kış aylarında ortalama sıcaklık 10 dereceye düşerken, yaz aylarında ortalama 45 derece sıcaklığa yükseliyor.

 

Tekirova denizi nasıldır?

Akdeniz’de olması sebebiyle deniz tuzlu ve genellikle sıcaktır. Tekirova sahili ve deniz tabanı çakıllıdır.

 

Tekirova plajı nasıldır?

Sahil uzunluğu yaklaşık 4 km olan Tekirova Türkiye’nin en güzel sahillerinden birine sahip. Tekirova’daki plajlar mavi bayrak ödüllüdür.

 

Tekirova nerededir?

Akdeniz Bölgesi’nin en popüler tatil şehri Antalya’da bulunan Tekirova, Kemer ilçesine bağlı bir turistik beldedir. Antalya merkeze 60 km, Kemer’e 20 km uzaklıkta bulunmaktadır.

 

Tekirova’da gezilecek yerler nerelerdir?

Tekirova’nın tarihi ve doğal güzellikleri gezilecek pek çok yer sunmakta. Olympos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti, Yanartaş ve Beydağları Milli Parkı bölgedeki görülmeye değer yerlerden birkaçı.