Estoril Otelleri Ara

En uygun Estoril otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Estoril otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Estoril Hakkında

Estoril, Portekiz’de Lizbon’un batısına kadar uzanan Atlas Okyanusu’nun sahil şeridinde güzel bir tatil beldesi. Portekiz Rivierası’nın en zengin ve kozmopolit yapısına sahip kent bir yandan konforda sınır tanımayan turistik tesisleriyle modern bir görünüm sergilerken bir yandan da geleneksel havasını koruyor. Keşfedilmeyi bekleyen tarihi kasabaları, altın kumlu plajları ve üst sınıf golf sahaları ile yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi olan kent, Lizbon’a sadece 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Eski liman üzerinde kurulu muhteşem bir marinaya sahip Estoril, en çok da Avrupa’nın en büyük kumarhanesine ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Uzun palmiye ağaçlarının olduğu oldukça görkemli bir bahçe içinde yer alan kumarhanenin ünü sadece büyüklüğünden kaynaklanmıyor; kumarhanede aynı zamanda uluslararası büyük şov ve kabareler de sergileniyor. Meşhur James Bond filmlerinin yazarı Ian Fleming’in ilham kaynağı olduğu ve ilk romanı Casino Royal’de bu kumarhaneyi anlattığı da söylenenler arasında. Kentin tarihinde ağırlamakla övündüğü bir diğer kişi ise 1930’larda inşa edilen tarihi Palacio otelinde kalan ünlü oyuncu Orson Wells.

Estoril’in adı Portekiz’in II. Dünya Savaşı’nda tarafsız kalmasıyla, bu dönemde İngiliz ve Alman ajanların merkezi ve krallarla kraliçelerin sürgün yeri olarak da geçiyor. Günümüzde ise güneş ve denize doyuran bir tatil beldesi olmasının yanında, dünyaca ünlü mimarların tasarladığı Avrupa’nın en iyi golf sahalarına, tenis kortlarına ve Formula Grand Prix yarışlarının yapıldığı otomobil pistlerine sahip bir turnuva kenti olarak anılıyor. Kentin Tamariz adındaki plaj bölgesi, merkeze 3 kilometre uzaklıkta. Masmavi deniz ve ince kumlu plajların tadını en çok da haziran eylül ayları arasındaki en sıcak dönemde çıkarabiliyorsunuz. Plaja bakan tepe üzerinde ise Monako Kraliyet ailesine ait mülkler bulunuyor. Tamariz’den büyük binaları ve plaj barlarıyla şık bir balıkçı şehri olan Cascais’e yürüyebiliyor, yol boyunca birçok plajda denize girebiliyorsunuz. Kenti kuzey tarafı rüzgarlı olduğundan bu bölümdeki plajlarda da sörf yapabiliyorsunuz.

Estoril’e havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın havaalanı Lizbon Portela Havaalanı. Taksi, araç kiralama alternatiflerinin yanında Lizbon şehir merkezinden Sintra şehrine kadar trenle gelip, Sintra’dan Estoril’e otobüsle devam edebiliyorsunuz.