Eritre Otelleri Ara

En uygun Eritre otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Eritre otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Eritre Hakkında

Doğu Afrika’nın kuzeyinde yer alan Eritre’nin batısında Sudan, güneyinde Etiyopya, güneydoğusunda Djibouti, doğusu ve kuzeydoğusunda Kızıldeniz sahili ve tam karşısında Suudi Arabistan ile Yemen bulunuyor. 950’li yıllarda Aksum Krallığı'nın hakimiyetinde iken Etiyopya Krallığı'na bağlanan Eritre, Kanuni Sultan Süleyman devrinde Özdemir Paşa tarafından fethedildi. 1960’lı yıllarda Etiyopya’nın eyaleti haline gelen Eritre, 1993 senesinde bağımsızlığını ilan ederek geçici hükümet unvanıyla bugünlere kadar gelebilmiştir. İdari olarak 8 bölgeye ayrılmış olan Eritre’nin başkenti ve ticari merkezi olan Asmara dışında kalan önemli şehirleri; Massawa, Tessene ve Assab.

Resmi adıyla Eritre Cumhuriyeti, yaklaşık olarak 3,5 milyon nüfusa sahip olmasıyla birlikte ülkenin resmi dilleri, Arapça ve Tigrinya. Ülkede konuşulan diğer yerli diller ise; Afar, Amharic, Tigre ve Kunama. Güneydeki yüksek bölgelerde Tigrinya dili konuşulurken kuzeye doğru gidildikçe Tigre dilinin konuşulduğu görülüyor. Kıyıdaki çöllerde ise Saha ve Panakili dillerini konuşan kabileler de bulunuyor. Başkent Asmara bölgesinde ise yaygın olarak İtalyanca konuşuluyor. Ülkede kullanılan para birimi Etiyopya Birri.

Tarım ve hayvancılığın temel gelir kaynakları olduğu ülkede nüfusun büyük bir çoğunluğu kırsal alanlarda yaşıyor ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Sanayinin diğer sektörlere kıyasla daha geri planda olduğu Eritre’den ihraç edilen başlıca ürünler arasında büyükbaş hayvan, tekstil ve gıda ürünleri yer alıyor. Sanayinin ise yoğun olarak sadece başkent Asmara’da yapıldığını söylemek mümkün.

Tropikal muson ikliminin hüküm sürdüğü ülkede, Etiyopya iklimiyle benzerlik gösterse de; biraz daha ılıman ve daha çok yağış aldığından bahsetmek mümkün. Yüksek alanlarda kış aylarının (aralık-şubat) çok çetin geçmesinin yanı sıra ülkenin daha alçak kısımlarında ekim ile mayıs ayları arasında sıcaklık 25 ile 32 derece arasında değişiyor. Haziran ve eylül ayları arası ise ülkede sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükseliyor. Enlem olarak subekvatoral ve tropikal iklim kuşağı üzerinde yer alan Eritre, genel anlamda çok değişken bir iklime sahip.

Baharatlı yemeklerin büyük bir önem taşıdığı geleneksel Eritre mutfağında geleneksel Etiyopya lezzetleriyle karşılaşmanız muhtemel. Ülkeye özgü olan geleneksel lezzetlerden bazıları ise; Kitcha adı verilen ve buğdaydan yapılan bir tür ekmek, Injera adındaki kalın ve yumuşacık kek, Tsebhi adını verdikleri kuzu ya da sığır eti, taze domates ve acı biberle harmanlanarak pişirilen et sote ve Alicha Birsen adı verilen acılı mercimek yemeği. Bunun dışında Swa adını verdikleri yerel arpadan üretilen bira, inanılmaz lezzetli. Ülkeyi ziyaret eden birçok turist tarafından ise Bun adındaki Eritre kahvesi ve Shahi adındaki Eritre çayı oldukça ilgi görüyor.

Eritre’ye ziyarette bulunacak Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahiplerinin seyahat öncesinde Eritre vizesi alması zorunlu. Vize işlemlerinizi tamamladıktan sonra bütçenize en uygun uçak biletini bulup, kısa bir süre içinde satın almak için Enuygun.com’dan faydalanabilirsiniz.