Mardin Otelleri Ara

En uygun Mardin otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Mardin otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Mardin Hakkında

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi dokusuyla ünlü olan şehri Mardin, yaklaşık 775.000 nüfusa sahiptir.

Denize kıyısı olmamasına rağmen Karasal iklimin yanı sıra Akdeniz ikliminin de etkilerinin görüldüğü Mardin'de yaz ayları çok sıcak geçiyor ve genelde kuraklık var. Kış ayları bölge genelinde soğuk ve kar yağışlı ise de bölgenin ova kesimlerinde dağlık bölümüne oranla daha ılıman geçmektedir.

Mardin yeri itibariyle dünya tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan bir coğrafyadadır. Tarihi İpek Yolu'nun buradan geçmesinden dolayı şehirde kervansaraylar ve hanlar bulunuyor. Mardin'i diğer illerden ayıran en önemli özelliği ise çok sayıda inanışın yüzyıllarca burada hüküm sürmesidir. Süryani mimarisine örnek manastırlar, kiliseler, Artuklu mimarisini yansıtan medreseler, camiler ve Anadolu medeniyetlerine ait kaleler burada bulabileceğiniz mimari yapıların başında gelir. Mor Behnam Kilisesi, Meryemana Manastırı, Latifiye Camii, Harzem Medresesi, Erdemeşt Kalesi, Kız Kalesi, Melik Mahmut Camii gezilip görülmesi gelen bu eserlerden sadece bazıları.

Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe en kalabalıkları olmak üzere 9 ilçesi vardır. 1999 yılında kurulan Mardin Havalimanı'ndan yurt içi uçuşlar yapılabilmektedir. Şehir yurt içi ve yurt dışı tır taşımacılığının ana güzergâhlarından biridir.

Mardin Galeri

Mardin Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Tarihi Selçuklu Konağı
Tarihi Selçuklu Konağı

“Temizliğe hizmete 5 yıldızdan daha fazlası olsa da versem. Tek geçerim”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Ramada Plaza By Wyndham Mardin
Ramada Plaza By Wyndham Mardin

“4 gün konaklama yaptık. Havuz spa sahuna harika . çalışanlar sürekli güler yüzlü ve ilgililer .”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Artuklu Kervansarayı Mardin
Artuklu Kervansarayı Mardin

“Kahvaltı kötüydü. Sıcak su akmıyordu. Klima kötü. Odada ikram bulunmamaktaydı.”

3,7
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Merdin Boutique Hotel
Merdin Boutique Hotel

“Hic bir tavsiye almadan yol uzerinde gorup girdgimiz biyer karsilandiginiz anda hizmetin basladgi ilgi ve alakanin mukemmel oldugu ku...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Asur Imperial Hotel
Asur Imperial Hotel

“Tuttuğumuz oda da lavabo da havalandırma olmadığı için kokular yukarı doğru çıkıp aşırı kötü koku yapıyordu. Tek negatif nokta buydu...”

9,7 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Legacy Mesopotamia Hotel
Legacy Mesopotamia Hotel

“Konumu gayet güzel ,çalışanlar ilgili fakat kahvaltı biraz daha geliştirilebilir.”

7,0 İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Sikeft Butik Otel
Sikeft Butik Otel

“Sakin rahat bir otel ,çalışanlar ilgili çok teşekkür ediyorum..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Mardiva Resort Hotel
Mardiva Resort Hotel

“Eksiksiz ,son derece memnun kaldım, teşekkür ederim..”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Tuğhan Hotel
Tuğhan Hotel

“Ilgi ve güler yüzlerinden dolayı işletmenin tüm ekibine teşekkür ediyorum, çok memnun kaldım.”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Zerzevan Otel
Zerzevan Otel

“Güzel bir otel beğendim ama temizliğine biraz daha özen gösterilirse daha iyi olur”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Mardin Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Mayıs 346,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Mardin Seyahat Yazıları

Mardin Sıkça Sorulan Sorular

Mardin’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Mardin’deki popüler ucuz oteller içerisinde Kasımiye House Otel Pansiyon, Mardin Boutique Hotel ve Artuklu Otel bulunuyor.

Mardin’de bulunan en iyi oteller hangileri?

Mardin’deki popüler oteller içerisinde Shmayaa Hotel, Kasr-ı Serçehan Hotel ve Reyhani Kasrı Hotel bulunuyor.

Mardin’den ne alınır?

Mardin’de Osmanlı döneminden beri yaşatılan bir gelenek olan telkâri ürünlerinden mutlaka sevdiklerinize almalısınız. El emeği göz nuru telkâri bileklik, kolye, küpe, broş gibi ürünleri yapan ustaların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Bir gün gelip bu gelenek unutulmadan kendinize ve sevdiklerinize bu ürünlerden alabilirsiniz. Mardin gezinizden dönerken bin bir derde deva sabunlardan, çok farklı çeşitleriyle insanı kararsız bırakan kahvelerden, mavi badem şekerinden ve el işçiliği bakır ürünlerden satın alabilirsiniz.

Mardin’de gece hayatı nasıldır?

Mardin gezinizde eğlenmek istiyorsanız, yörenin eğlence anlayışını keşfetmelisiniz. Mardin türküleri dinleyebileceğiniz türkü barlara ve sıra gecesi düzenlenen mekanlara giderek Mardin atmosferini yaşayabilirsiniz. Bunların dışında canlı müzik performansları izleyebileceğiniz barlar da mevcut. Bölgenin ünlü lezzetlerinden Süryani şarabı ve vişne likörünü de gittiğiniz mekanlarda denemeyi unutmayın.

Mardin’de ne yenir?

Güneydoğu Anadolu bölgesinin yemekleri, Türkiye sınırını aşıyor. Mardin de bu bölgenin mutfak kültürüne kendi lezzetleriyle katkıda bulunuyor. Mardin geziniz esnasında bol baharatlı, yağda kızartılarak pişirilen ve irok adıyla bilinen içli köfteden ve zırh adlı büyük bıçaklar kullanılarak yapılan Mardin kebabından mutlaka denemelisiniz. Kuzu budundan hazırlanan dobo, kapalı lahmacun sembüsek, badem ve hurmayla yapılan Süryani çöreği tadına bakabileceğiniz yöresel lezzetler arasında. Tabii mırra içmeden de dönmemelisiniz. Espressoya benzeyen sert tadıyla tek seferde içilen bu kahveyi denemenizi öneririz.

Mardin’de gezilecek yerler nerelerdir?

Mardin gezinizde birçok medeniyetin şehirdeki izlerini göreceksiniz. Geçmişi 1600 yıl öncesine dayanan Mardin Kalesi’ni mutlaka ziyaret edin. Kale ziyarete kapalı olsa da kalenin hemen altında konumlanmış olan Zinciriye Medresesi’ne gidebilirsiniz. Bu şekilde kaleyi dışardan gözlemleme ve Mardin atmosferini yukarıdan görme şansı bulabilirsiniz. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Deyrulzafaran Manastırı da Mardin ve Süryani toplulukların tarihi için önemli bir yapı. Bu manastır, Süryaniler tarafından hala dini bir merkez ve okul olarak kullanılıyor. Mardin’in simgesel yapısı olan Ulu Camii, Artuklu döneminde inşa edilen şehrin en eski camisi. Mardin gezinizden bu camiyi görmeden dönmemenizi öneririz. Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, Kasımiye Medresesi, Mardin Dara Antik Kenti, Mardin Müzesi, Mardin Evleri, Surur Hanı, Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi şehirde görmeniz gereken diğer yerler arasında.

Mardin’de nerede kalınır?

Kendine özgü bir atmosferi olan Mardin’de konaklamak için şehir merkezindeki lüks otelleri tercih edebilirsiniz. Böylece gezebileceğiniz her yere yakın bir konumda olabilirsiniz. Şehrin tarihi dokusunu daha yakından hissetmek isterseniz, Eski Mardin bölgesinde taş evlere kurulmuş konaklar ve butik otellerde kalabilirsiniz. Bu oteller çok tercih edildiği için erken rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Mardin’e nasıl gidilir?

Birçok otobüs firması, Türkiye’nin neredeyse bütün şehirlerinden Mardin’e otobüs seferleri düzenliyor. Mardin Otogarı, şehir merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta. Bu sayede şehre otobüsle geldiğinizde merkeze kolayca ulaşabilirsiniz. Mardin’in uzaklığı nedeniyle en uygun ulaşım yolu tercihi, yaklaşık 2 saatlik uçak yolculuğu oluyor. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerimizden Mardin’e direkt uçuşlar bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için minibüs ve taksi kullanabilirsiniz.