Ella Otelleri Ara

En uygun Ella otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ella otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ella Hakkında

Sri Lanka’nın Badulla Bölgesi’nde, deniz seviyesinden 1.041 metre yükseklikte, tepede bir kasabadır. Başında her daim bulut ormanlarını görebileceğiniz Ella, çay tarlalarıyla kaplı tepelerle çevrilidir. 

Ella Gap, Sri Lanka’nın güney düzlükleri boyunca seyirlik manzaralar sunar. Son yıllarda popülaritesi artan Ella, civarındaki daha alçak bölgelere göre daha serin bir iklime sahiptir. Bu özel doğası, biyolojik çeşitliliğe neden olur ve muhtemelen hayatınızda ilk kez göreceğiniz çiçek ve bitki türlerine ev sahipliği yapar.

Little Adam Tepesi’ne günün erken saatlerinde yapacağınız, yaklaşık 40 dakikalık bir yürüyüşle güneşin doğuşunu izleyebilirsiniz. Ella Kayası ise çay tarlalarının yanından yapacağınız başka bir etkileyici yürüyüş; rehber desteği alırsanız hem kısa yoldan hem kaybolmadan gidebilirsiniz.

Demodara Dokuz Kemer Köprüsü’ne yürüyerek ya da tuk tuk ile gidebilirsiniz. İyi bir günlerine denk gelirseniz görevliler, 30 metre yükselikteki tren raylarının üzerinde yürümenize izin verebiliyor. Trenin geçiş anında orada olursanız, çok şanslı fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Civardaki sevimli kafede günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Ella’da, kahve ve çay tadımı turlarına katılabilir, hem yerel hem dünya mutfaklarına ulaşabilirsiniz. Ella, ucuz yeme içme mekanlarından kaliteli restoranlara yeme içme konusunda, çok çeşitli alternatifler sunuyor.

Ella, yıl boyunca seyahat etmek için uygun hava şartlarına sahip; ancak en iyi zaman Ocak-Mayıs ayları arasındaki dönemdir.