Alexandria Otelleri Ara

En uygun Alexandria otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Alexandria otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Alexandria Hakkında

Alexandria bizim İskenderiye olarak bildiğimiz Mısır'n bir liman şehridir. Akdeniz kıyısında yer alan kent limanıyla Mısır ticaretinin büyük bir kısmına ev sahipliği yapar. Tarih boyunca İskenderiye Feneri ve İskenderiye Kütüphanesiyle ünlüdür. Şehirde Kayıt Bay Kalesi, İskenderiye Feneri, İskenderiye Kütüphanesi, Denizcilik Müzesi, El Hüseyin Köprüsü, Ulusal Müze, Kraliyet Mücevherleri Müzesi, Kornis Bölgesi, Montazah Sarayı gibi yerler gezilebilir. İskenderiye'de gece hayatı renklidir. Oryantal izleyebileceğiniz ve canlı müzik dinleyebileceğiniz yerler bulunur. Bir de şehirde faytonla tur atmak değişik bir deneyim olabilir.

Mısır'ın turistik şehirlerinden biri olan İskenderiye'de çöl iklimi etkisi görülür. Yazlar sıcak ve kurak kışlar ise ılık geçer. O yüzden gezmek için kışın ya da bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Şehrin en keyifli ve hareketli yeri sahil boyunca yer alan Korniş'tir. Burası yaklaşık 25 km uzunluğundadır. Yol buyunca kafeler restoranlar yer alır. Bir dönemler Osmanlı İmparatorluğu Şehri de olan İskenderiye'ye THY tarifeli seferler düzenliyor. İskenderiye'ye ayrıca Kahire'den trenle de gidebilirsiniz.

Kahire-İskenderiye arası trenle yaklaşık 3 saat sürüyor. İskenderiye'de yöresel yemeklerden şeker kamışı suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve falafel ile kuşeyri yemeyi deneyebilirsiniz. İskenderiye'nin olmazsa olması fayton turu ve limanda büyük kayılarla yapılacak gezintidir. Şehirde iki havalimanından ulaşım sağlanır. İskenderiye Uluslararası Havalimanı ya da 40 km uzaklıktaki Borg El Arab Havalimanıdır. Havalimanından pazarlık yaparak taksilerle gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Şehirde dolar ya da Euro gibi para cinslerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Alexandria Galeri