Uppsala Otelleri Ara

En uygun Uppsala otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Uppsala otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Uppsala Hakkında

Uppsala, İsveç'te başkent Stockholm'ün kuzeyinde tarihi bir şehir. Kent, Fyris Nehri'nin her iki yakasında kurulu. İskandinavya Bölgesi'nin en büyük katedrali olan Uppsala Katedrali burada bulunur ve şehir ülkenin dini merkezi olarak kabul edilir.

Beş yüz yıldan eski bir tarihi olan Uppsala Üniversitesi şehri bir üniversite kenti hâline getirmiş. Uppsala Üniversitesi'ne bağlı olan Botanik Bahçesi zengin bitki çeşitliliği ve harika peyzaj çalışmaları nedeniyle gezilmesi gereken yerlerden birisi. Şehirde çok sayıda müze olmakla birlikte, Gustavianum Uppsala ziyaretçilerine özellikle tavsiye ediliyor. 16. yy'dan kalma Uppsala Kalesi ve içindeki müzeler de gezilebilir. Uppsala 5 milyon civarında kitap ve 60 bine yakın el yazması ile ülkenin en büyük kütüphanesine de ev sahipliği yapıyor. Doğayla bütünleşeceğiniz bir atmosfer için şehir merkezinin 8 kilometre dışındaki ormanlık alanda bulunan Ekoln Gölü'ne gidebilirsiniz. Kent merkezindeki Stadsskogen Parkı ise gezi molaları için ideal bir ortam sunuyor.

Şehirde gece hayatı yoğun genç nüfusla birlikte hayli hareketli. Uppsala deniz mahsulleri konusunda oldukça iddialı olduğundan balık restoranları tüm ziyaretçilere tavsiye ediliyor.

Şehirde ulaşım için otobüsler ve taksiler bulunsa da kent halkının büyük bir kısmı bisiklet kullanmayı tercih ediyor. Turistler için de bisiklet kiralayabilecekleri yerler bulunuyor.

20-23 derece civarına kadar yükseliyor. Kuzey kutbuna yakınlığı nedeniyle uzun güren gündüzlerle birlikte gelen güneşli ve nispeten sıcak yaz ayları şehri ziyaret etmek için en uygun dönem olarak kabul ediliyor.