Tihany Otelleri Ara

En uygun Tihany otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tihany otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tihany Hakkında

Balaton Gölü’nün kuzey kıyısında yer alan Tihany, Macaristan’ın tarihi ve doğasıyla ünlü bir ilçesi. 18. yüzyıldan beri semalarında yankılanan eko ile turistleri kendine çekiyor. Efsaneye göre, hüzünlü bir aşk hikayesinin ardından ölen genç kızın çığlıkları olduğu anlatılıyor. 

Balaton gölü üzerinde yüksek bir noktada yer alan Benedictine Manastırı ve Müzesi, muhteşem bir manzaraya sahip. Macar tarihini yansıtan manastırda, rehberli bir tur tercih etmeniz faydalı olacaktır. Manastır, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlamak için ideal. Temmuz ve Ağustos ayları boyunca süren KOGArt sergileri ve ARTplacc festivali sayesinde sanata doyabilirsiniz. Tihany Gödrös Halk Plajı, Somosi plajı ya da Sajkod plajlarını yüzmeye ve doğaya zaman ayırmak için mutlaka denemelisiniz. Tihany’nin bir kartpostal gibi göründüğü Belső Gölü'nün manzarasında güzel bir gün geçirebilirsiniz. 2016 yılında açılan Ortorony Gözetleme Kulesi de Tihany manzarasının keyfini çıkarmak için güzel bir alternatif. Tagore Promenade etrafında küçük bir tekne gezintisi yapabilir; restoran, mağaza ve barlarıyla marinasında iyi zaman geçirebilirsiniz. Lavanta ile özdeşleşen Tihany'de; dondurmadan mumlara kadar herşeyde aromasını alabilirsiniz. Lavanta şuruplarından tadıp, lavantalı ürünlerle elinizi kolunuzu doldurmanız mümkün.

Et, taze balık ve kaz ciğerinin gözde olduğu Macar mutfağının en iyi örneklerini tadabileceğiniz Tihany’de Akdeniz ve Avrupa mutfaklarından alternatifler de bulabilirsiniz.

Tihany’e seyahat için en uygun dönem, özellikle deniz tatili de yapmak istiyorsanız, Nisan ve Ekim ayları arasındadır.