Duong Dong Otelleri Ara

En uygun Duong Dong otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Duong Dong otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Duong Dong Hakkında

Vietnam’ın en büyük adası Phu Quoc üzerinde kurulan Duong Dong, adanın başlıca yerleşim yeri. Yapılan son sayıma göre bölgenin nüfusu 20 bine yaklaşıyor. Merkezden 10 kilometre uzaklıktaki Phu Quoc Uluslararası Havalimanı ise buraya ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor.

Genellikle balıkçılıkla geçimini sağlayan adada turistlerin kalabileceği küçük oteller mevcut. Üstelik Vietnam’ın pek çok bölgesi gibi Duong Dong hayli bütçe dostu bir yer. Konaklama, alışveriş ve yeme içme gibi giderleriniz için çok fazla harcamadan bölgeye seyahat edebilirsiniz.

Adada gezerken fotoğraf karelerine harika bir fon oluşturan eski köprüyü görmeyi ihmal etmeyin. Yerel satıcılardan balık, taze sebze veya hediyelik eşya alabileceğiniz tezgahlara  göz atmak ise diğer yapılabilecek harika aktiviteler arasında. Özellikle meşhur gece pazarı rengarenk tezgahlarıyla görülmeye değer. Pazarda kurulan masalara oturarak yerli ve diğer ziyaretçilerle birlikte bölgeye özel lezzetlerin tadına varabilirsiniz.

Adanın kuzeydoğusunda bulunan Duong Dong’da ulaşım için motosiklet kiralamak hayli popüler. Eğer motor kullanmakla ilgili çekinceniz varsa, şoförlü olarak bir araç kiralayabilir veya servise binerek bölgeler arasında kolayca yolculuk yapabilirsiniz.

Romantik tatiller için hayli ideal bir atmosfer sunan adada hava durumunun elverişli olduğu dönemlerde kumsaldan denize girebilirsiniz. Yerel restoran ve kafelerde açık denizden tutulan leziz balıkları tatmak ise kesinlikle atlanmamalı. Genel olarak Uzakdoğu mutfağıyla aranız fazla iyi değilse, burada tadacağınız lezzetlerden sonra fikriniz değişebilir. Yemekten sonra çay veya kahve molası verdiğinizde ise geleneksel sunumlarla ikram edilen sıcak ve soğuk içeceklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer yemek için Batı mutfağını tercih ediyorsanız, yine geniş bir yelpazede seçim yapabileceğiniz restoranlara rastlayabilirsiniz. Özellikle Nguyen Trai Caddesi civarı lezzetli sokak yemekleri konusunda hayli meşhur.

Bölgede sporcu ziyaretçiler için tenis kortu, basketbol sahası ve masa tenisi gibi aktiviteler var. Buna karşılık yoğun kirlilik nedeniyle Duong Dong Nehri’nde yüzmekten kaçınmalısınız. Genel olarak güvenli sayılan Duong Dong tamamen tehlikeden arındırılmış bir yer değil. Özellikle kalabalık caddelerde gezerken çantanıza, cüzdanınıza ve üzerinizde bulunan değerli eşyalara dikkat etmenizde yarar var.