Puerto Galera Otelleri Ara

En uygun Puerto Galera otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Puerto Galera otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Puerto Galera Hakkında

Puerto Galera, Filipinler'de, beyaz kumları ve sahilleriyle ünlenmiş harika bir sahil kasabasıdır. Plajları, koyları ve ormanlarıyla doğayla başbaşa yaşayabileceğiniz harika bir ortam sunar. 1973 yılında, Unesco’nun MaB (The Man and The Biosphere) Programına alınmış. 

Doğa ve su sporlarını sevenler için bir cennet sunan Puerto Galera’da; 40’dan fazla dalış alanı vardır. Tekne turları ile bu noktaları gezebilirsiniz. Ayrıca, ada gezi turları ile adadan adaya tüm gün gezinti yapabilirsiniz. Ayağım yere bassın diyenler içinse bisiklet ve hiking turları ilgi çekici olabilir.

Beyaz Kumsal, Puerto Galera'nın en ünlü plajıdır, bu nedenle özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde kalabalık bulabilirsiniz. Kıyı, hiç durmadan genişleyen tatil köyleri, barlar ve restoranlar ile serpilir. Hem restoranları hem gece hayatı ile burada aradığınız herşeyi bulabilirsiniz. Kalabalık plajlardan hoşlanmayan ve sakinlik arayanlar içinse, Aninuan, Palangan, Talipanan plajları tavsiye olunur. Puerto Galera'da yapılacak en önemli şeylerden biri de şelaleleri keşfetmek. Tamaraw, Aninuan, Tukuran ve Talipanan Şelalelerinin tamamını gezmek için birkaç gününüzü ayırmalısınız. Bunların içinde en ünlüsü olan Tamaraw Şelaleleri, Beyaz Plaj’dan yaklaşık 2 saat uzaklıkta yer alır. Safari turuna katılarak ya da bisikletle bir noktaya vardıktan sonra; yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle şelaleye ulaşabilirsiniz. Puerta Galera’nın tarihine yakın bir bakış için Mangyan Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Ayala Vakfı tarafından restore edilen bu köy, açık hava müzesi gibi, aynı zamanda hala yaşayan el sanatları gerektiren işlerinden satın alabilir, yerel lezzetlerini tadabilirsiniz.

Puerta Galera’da, zengin Filipin mutfağının güzel lezzetlerini bulacaksınız. Kırmızı ve beyaz et çeşitleriyle yapılan ana yemeklerin yanına her daim pilav eşlik ediyor. Çok çeşitli baharat ve soslarla çeşnilendirilen ana yemeklerde, zencefil ve sarımsak yoğunluğu hissedebilirsiniz. Özel tatlıları, çay ve kahveleri ile keyifli molalar sizi bekliyor. 

Kasım ve Mart aylarında, yüksek sezonunu yaşayan Puerta Galera’ya seyahat için yılın her dönemi seçebilirsiniz ancak; Haziran ve Eylül ayları arasında tayfun dönemi yaşandığından, gezmek çok keyifli olmayabilir.