Whitby Otelleri Ara

En uygun Whitby otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Whitby otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Whitby Hakkında

Kuzey Yorkshire kıyılarında, İngiltere’nin kuzeydoğusunda Scarborough ve Redcar arasında yer alan Whitby; ortasından geçen Esk Nehri ile ikiye ayrılmış küçük bir sahil kasabası. Kasabanın bir tarafı; ticaretin yoğun olduğu, balıkçı limanlarının olduğu hareketli bir balık pazarına sahiplik ederken; diğer tarafı ise bir sahil beldesinden bekleneceği üzere, turistlerin gözdesi plajlar ve eğlence mekanlarıyla bezeli.

Whitby’e dikkatli baktığınızda, 1890 yılında burada tatil yapmakta olan Bram Stoker’ın, Drakula’yı yazarken nereden ilham aldığını rahatlıkla görebilirsiniz. Falezlerin doğu bölümündeki manastırı ve ona çıkan 199 merdiveni, bir Drakula hayranıysanız, hemen hatırlayacaksınız. 

Whitby aynı zamanda, falezlerden kazınıp çıkarılan fosilleşmiş ahşap türü bir malzeme olan jet adı verdikleri özel siyah bir madde ile ünlüdür. Kraliçe Viktorya’nın 19. yüzyılda takmasıyla tanınan jet; bugün şehrin önemli simgelerinden biri haline gelmiştir.

İklimi soğuk ve ılıman olan Whitby’de, en kurak aylarda bile yağış yaygındır. Her mevsimde Whitby’nin ilham veren güçlü atmosferine kendinizi kaptırabilirsiniz. Eğer gotik akımına sempati duyan bir yanınız varsa ya da kendinizi gotik olarak tanımlıyorsanız; her yıl Nisan ayı sonunda Whitby’de geleneksel hale gelen Gotik Festivali’ne katılabilirsiniz.