Doolin Otelleri Ara

En uygun Doolin otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Doolin otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Doolin Hakkında

İrlanda’nın batı kıyısında bir köy olan Doolin; Aran Adaları'ndaki antik bölgeye açılan bir geçit olarak bilinir. Güneybatısında Moher Kayalıkları yer alır. Doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile hem turistler hem yerel halk için popüler bir destinasyondur. İrlanda’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden görkemli Moher Kayalıkları, hayranlık uyandırıcıdır. Buraya kara yoluyla geldiğinizde yeni kurulan ziyaretçi merkezinde bilgi alabilir, yorgunluğunuzu burada atabilirsiniz. Ancak, bu etkileyici manzarayı aynı zamanda, bir tekne turuyla denizden de görebilirsiniz. Kuzey Yarımküre’nin en büyük serbest asılı sarkıtına ev sahipliği yapan Doolin Mağarası, 350 milyon yıl önce oluşmuş ve 1952 yılında keşfedilmiş. Bu mağarada turunuzu tamamladıktan sonra, önündeki hoş manzaralı kafede yorgunluğunuzu atabilirsiniz. 

Eşsiz fauna ve florası ile ünlü Burren’de gireceğiniz yürüyüş parkurlarıyla sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Çok sayıda yürüyüş parkurunu iyi değerlendirmek için, yerellerden tavsiye almanız faydalı olabilir. Ayrıca kaybolmamak için telefon uygulamalarını ya da eski güzel haritaları kullanmalısınız. Burren’de müthiş manzaralar eşliğinde yaptığınız yürüyüş ardından, Fanore sahilinde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Mayıs ve Ağustos ayları arasında, Kilrush ve Carrigaholt köylerinden çıkışlı, yunus izleme turlarına katılabilirsiniz. Şişe burunlu yunusların yüzlercesini birlikte özgürce yüzerken görmenin hoşluğunun yanı sıra, onları görmek bir ömürlük şans olarak değerlendiriliyor. Güneşli hafta sonlarında yerel halkın akın ettiği Lahinch kasabası, sörf severler için harika bir seçim olabilir. Her seviyeden sörfçü ya da yeni başlamak isteyenlerin değerlendirebileceği sörf okullarıyla, farklı bir deneyim edinebilirsiniz. Atlantik dalgalarıyla ilgilenmeyenler ise, Lahinch’deki ünlü Limerick Golf Kulübü’nü ziyaret edebilir.

Doolin sahilinden yalnızca 10 kilometre uzaklıkta bulunan Aran Adaları, İrlanda’nın mikrokozmosu olarak anılır. Aran Adaları’nı keşfetmek için en az bir gününüzü ayırmalısınız. Özellikle biraz sakin ve kendinizle baş başa kalmak isterseniz Inishmaan’ı tercih etmelisiniz. Aran Adaları’na Doolin’den feribotla gidip gelebilirsiniz. Eylül ayı boyunca süren The Lisdoonvarna Matchmaking Festivali’ne haftasonunda bir akşamınızı ayırabilirsiniz. Yerel halkın; müzik, dans ve kendisi için doğru eşi bulmak üzere katıldığı festivalde dilerseniz, siz de şansınızı deneyebilirsiniz. 

Geleneksel İrlanda müziği dinlemek isterseniz, bu durumda rotanızı Clare’e çevirmelisiniz. Yıl boyunca Clare’deki publarda dinleyebileceğiniz gerçek İrlanda müziğine doyabilirsiniz. Doolin’de, İrlanda mutfağının özel tatlarını deneyimleyeceksiniz. Sığır eti ve Guinness güvecini mutlaka tatmalısınız. Doolin’de geleneksel yemekler için gönül rahatlığıyla; O'Connor, McDermott ve McGann gibi yerel pubları tercih edebilirsiniz.

Doolin’e seyahat için en uygun dönem, Mayıs ve Eylül sonu arasındaki aylardır. En sıcak dönemini Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yaşayan Doolin, yılın her ayında seyahate elverişlidir.