Samsun Otelleri Ara

En uygun Samsun otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Samsun otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Samsun Galeri

Temalarına Göre Samsun Otelleri

Samsun Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 614,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Samsun Seyahat Yazıları

Samsun Sıkça Sorulan Sorular

Samsun’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Samsun’daki popüler ucuz oteller içerisinde Divan Otel, Gloria Tibi Hotel ve Samlife Apart bulunuyor.

Samsun’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Samsun’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Hampton by Hilton Samsun, Sheraton Grand Samsun Hotel ve Ramada Plaza by Wyndham Samsun bulunuyor.

Samsun’da nerede kalınır?

Samsun’da apart oteller ve pansiyonların yanında tatil köyleri ve termal oteller de bulunuyor. Özellikle sahil şeridine kurulmuş olan oteller sıklıkla tercih ediliyor. Yılın her günü açık olan bu tesisler, genellikle 5 yıldızlı ve lüks oteller. Bunların yerine daha uygun fiyatlı butik oteller ya da pansiyonları tercih edebilirsiniz. Şehir merkezi dışında İlkadım, Tekkeköy ve Atakum gibi ilçelerde uygun fiyatlara konaklayabilirsiniz.

Samsun Bandırma Vapuru’na nasıl gidilir?

Bandırma Vapuru, aslına uygun olarak yapılan bir replika ve yine aslına uygun bir şekilde şehir merkezinin çıkışında konumlanıyor. Sahil yolunun kenarında denizin üstünde duran Bandırma Vapuru Müzesi’ne sahil yolunu takip ederek ulaşmak oldukça kolay. Ankara yönünden geliyorsanız şehrin çıkışından alt yolu kullanarak müzeye ulaşabilirsiniz. Ordu yönünden geliyorsanız da Samsun’a girince ana yol üzerinden sağa dönüp müzeye gelebilirsiniz. Müze, haftanın tüm günlerinde saat 08:00 ile 16:45 arasında ziyarete açıktır. Öğrenciler 1 TL, yetişkinler ise 2 TL ödeyerek müzeyi gezebilir.

Samsun’da ne yenir?

Samsun’da ne yiyeceğinizi düşünürken aklınıza ilk olarak Bafra Pidesi geliyor olsa da Çarşamba ve Terme ilçelerinde de pideler oldukça meşhur. Farklı farklı çeşitleri olan pideleri mutlaka denemelisiniz. Samsun’un diğer bir lezzeti Nokul da çayın yanında yemesi oldukça keyifli bir lezzet. Fasulye turşusunun kavrulmasıyla yapılan turşu kavurması, mısır çorbası, haluçka, baklalı sarma ve kaz pilavı Samsun’da yiyebileceğiniz lezzetlerden.

Samsun’a nasıl gidilir?

Samsun’a kara, hava ve deniz yolu ulaşımı bulunuyor. Türkiye’nin birçok şehrinden Samsun’a gelen otobüslerle Samsun Otobüs Terminali’ne ulaşabilirsiniz. Bu terminal, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan en büyük otogar. Bu sayede tüm ihtiyaçlarınızı karşılama imkanını bulabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı ise şehir merkezine 19 kilometre uzaklıkta ve ülkemizin birçok noktasından Samsun’a direkt uçuşlar düzenleniyor. Yaz aylarında Samsun’a feribotla da gelebilirsiniz.

Samsun’un tarihi yerleri nerelerdir?

Samsun’un tarihi antik çağlara kadar dayanıyor. Tekkeköy Mağaraları; Paleolitik Çağ, Mezolitik Çağ ve Tunç Çağı’nda da Samsun’da yaşam olduğunu gösteriyor. Bu mağaralarda o dönemlerde yaşamış olan insanların hayatlarını nasıl sürdürdüklerine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Samsun’da bulunan Amazon Köyü’nde savaşçı Amazon kadınlarının da yaşadığı düşünülüyor. Burayı gezerek bu kadınların yaşantıları hakkında gözlem yapabilirsiniz. Samsun Kalesi ise 1192 yılında şehri savaştan korumak isteyen Danişmendliler tarafından yaptırılmış. Eski Türk Beylikleri’nin de yaşamlarını sürdüğü Samsun Kalesi’ni de gezebilirsiniz. Samsun Kurtuluş Savaşı’nda da çok büyük bir rol oynamış. Samsun Atatürk Anıtı, Bandırma Vapuru Müzesi, Milli Mücadele Parkı ve Gazi Müzesi tarihimizin en önemli noktaları arasında yer alıyor.

Samsun’da gezilecek yerler nelerdir?

Karadeniz Bölgesi’nin en sevilen turizm merkezlerinden biri olan Samsun, Türk tarihi için önemli bir konuma sahip. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yer olan Samsun Atatürk Anıtı, Bandırma’dan Samsun’a geldiği vapurun replikasının bulunduğu Bandırma Vapuru Müzesi, Milli Mücadele Parkı ve Gazi Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Samsun’un tarihinin keşfedildiği Tekkeköy Mağaraları, savaşçı kadınların yaşadığı yer olarak bilinen Amazon Köyü, Danişmendliler döneminde yaptırılmış Samsun Kalesi ve doğanın güzelliğine hayran kalacağınız Kabaceviz Şelaleri, Samsun gezinizde uğramanız gereken diğer duraklar arasında.