Dikili Otelleri Ara

En uygun Dikili otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dikili otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dikili Hakkında

İzmir’in kuzey kıyılarına yerleşen Dikili, özellikle tatilde dinlenmeyi amaçlayanlar için adeta hazine gibi. Üstelik şehrin merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafedeki ilçede dilerseniz kaplıcalardan da yararlanabilirsiniz. Yaz aylarının ortasında dahi İzmir’in diğer popüler ilçeleri kadar kalabalık olmayan Dikili, bu özelliği sayesinde tam anlamıyla huzurun adresi olarak anılıyor.  

Dikili tatilinizi pek çok farklı beklentiye hitap eden konforlu butik otellerde veya daha büyük tesislerde kalarak renklendirebilirsiniz. İzmir’den yaklaşık 2 saatte ulaşılabilen ilçede her şey dahil seçeneklerin yanı sıra sadece oda kahvaltı şeklinde hizmet sunan İzmir otelleri de bulunuyor. Üstelik Dikili’nin sahile yakın kaplıcaları sayesinde termal suyun rahatlatıcı etkisinden yararlanırken istediğiniz an denize girebilirsiniz. 

Dikili’nin bilinen tarihi günümüzden en az 6 bin yıl öncesinde başlıyor. Romalılar, Persler ve Cenovalılar tarafından yönetilen bölgede Türk hakimiyetinin başlaması ile beraber Selçuklu Devleti ve Osmanlılar egemenliklerini sürdürdüler. Dikili’de gezerken ilçenin yakınlarında bulunan antik kentleri ve diğer muazzam tarihi eserleri görerek zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz.  

Atarneus Antik Kenti’ne geldiğinizde Dikili civarındaki ilk insan yerleşimlerine dair kalıntılara rastlayacaksınız. Binlerce yıldır çevresini saran verimli araziler ve su kaynaklarıyla bilinen kentin etrafında gezerken günümüzde ‘’Aristo Tepesi’’ olarak anılan bölgeyi de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Antik çağların önde gelen isimlerinden Aristo’nun burada uzun süre ders verdiği anlatılıyor. Üstelik Dikili yakınlarında bulunan antik yerleşimler Atarneus ile sınırlı değil. Bölgede Malena, Pytany, Teuthrania, Elaia ve Karani gibi isimlerle anılan pek çok farklı kent mevcut. 

Dikili’nin termal tatil köylerinde konforlu odaların yanı sıra kaplıca, kapalı havuz, günlük temizlik, oyun salonu, jakuzi, hamam, çocuk menüsü, masaj, araba kiralama servisi, tesislere ait otopark ve havalimanı servisi gibi imkanlar sağlanıyor. 

Dikili’de denize girmek istediğinizde kilometrelerce uzunluğunda plajların sizi beklediğini hatırlatalım. İlçede yazın Ege Denizi’nde yüzebileceğiniz veya masmavi manzarayı seyrederek güneşin tadını çıkarabileceğiniz adreslerin sayısı hayli fazla. Özellikle Garip Adası, Zincancık ve Hayıtlı Koyu son derece popüler noktalar. Kalem Adası ise kuşkusuz doğanın bu coğrafyaya bahşettiği muhteşem bir miras. Üstelik adanın tadına daha uzun süre varmak isteyen Dikili ziyaretçileri için burada konaklama olanağı da mevcut.

Dikili Galeri

Dikili Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Dikili Seyahat Yazıları

Dikili Sıkça Sorulan Sorular

Dikili’de gezilecek yerler nereler?

Dikili’de Çandarlı Kalesi, Dikili Halk Plajı, Aşıklar Şelalesi, Ece Çağlayanı ve Bademli Deniz Ilıcası gibi gezilecek yerler bulunuyor.

Dikili’de ne yenir?

Dikili’de başta mantı olmak üzere, keşkek, börülce, topalak ve oğlak kavurma gibi lezzetlerin tadına mutlaka bakmalısınız.

Dikili’de denizi nasıl?

Dikili, oldukça temiz bir denize sahip. Dikili plajlarında gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz. Bununla birlikte deniz suyunun soğuk olduğunu söyleyebiliriz.

Dikili’nin neyi meşhur?

Dikili, kumsalı, plajları, el değmemiş doğası, denizi ve yöresel mantısı ile tüm ülkede meşhur bir ilçedir.

Dikili’ye ne zaman gidilir?

Dikili’ye yılın her dönemi gidilebilir. Ancak Dikili seyahati için en ideal dönem yaz ayları olacaktır.

Dikili nerelere yakın?

İzmir’e bağlı bir ilçe olan Dikili, Bergama, Foça, Altınova ve Ayvalık gibi popüler destinasyonlara oldukça yakın.

Dikili ile İzmir arasında kaç kilometre mesafe bulunuyor?

Dikili ile İzmir arasında yaklaşık 122 kilometre mesafe bulunuyor. İzmir ile Dikili arası yolculuk ortalama 1,5 saat sürüyor.

Dikili’de otel rezervasyonu ne zaman yapılır?

Dikili, yaz sezonunun popüler adreslerinden biri. Dikili’de tatil yapmayı planlıyorsanız, erken rezervasyon imkanından yararlanmak için kış aylarını tercih etmelisiniz. Böylelikle Dikili’de çok daha ekonomik bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz.

Dikili’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Dikili’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Hayıtlı Meran Thermal Resort & Wellness Center bulunuyor.

Dikili’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Dikili’deki popüler ucuz oteller içerisinde Aterna Hotel, Gülkent Pansiyon ve Dikelya Otel Dikili bulunuyor.