Decin Otelleri Ara

En uygun Decin otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Decin otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Decin Hakkında

Kuzeybatı Bohemya’da, Ploucnice ve Elbe nehirlerinin birleştiği yerde bulunan Decin, iki ayrı kasabadan oluşuyor. Alman sınırına ve Çek Milli Parkı’na oldukça yakın konumda bulunan Decin’in Eski Şehir bölümü Elbe Nehri’nin sağ kıyısında yer alırken, sol kıyısında ise 1942’de İkinci Dünya Savaşı’nın Alman işgalinde kurulan Podmokly bulunuyor.

Derin vadileri ve kaya oluşumlarıyla bilinen Decin’in asıl sembolü, iki nehrin kesiştiği yerde, yüksek bir uçurumun tepesinde bulunan görkemli şatosu. Günümüzde müze olarak kullanılan şato, 19. Yüzyılda kurulan gül bahçesi ile de dikkat çekiyor. Şatonun karşısında ise Shepherd’s Wall (Çoban Duvarı) olarak anılan 150 metrelik derin bir uçurum bulunuyor. Bu noktada bulunan gözetleme kulesinden şehri kuşbakışı izleyebiliyorsunuz. Çoban Duvarı sadece bir manzara noktası değil, aynı zamanda zooloji bahçeleri ve birçok su canlısını bir arada göreceğiniz dev bir akvaryum da burada konumlanıyor. Elbe Nehri’nin güneyden kuzeye doğru uzanan kumtaşı oluşumları bir masalmışcasına güzel bir görüntü sergilerken, yakınlarındaki yeşil kırsal alan da etkileyici bir manzara sunuyor.

12. yüzyılda kurulan Decin, İkinci Dünya Savaşı’na kadar ekonomisi güçlü ve Alman çoğunluğun yaşadığı bir şehirken, savaş sonrası tekrar bir yapılanma sürecine giriyor. Alman nüfus azalıyor ve tarihi binalar yıkıldığından kentin merkezi de yer değiştiriyor. Bugün ise  Saksonya ile Prag’ı birbirine bağlayan ana tren yolunun kıyısında yer alan şehir, ülkenin nüfus açısından da 19. büyük şehri. Sac metal, gıda, tekstil ve kimyasal üretiminde de ülkede söz sahibi.

Çek Cumhuriyeti’nin bu güzel şehrine havayoluyla yapacağınız ulaşımlarda inebileceğiniz en yakın alan  93 kilometre mesafedeki Almanya’nın Dresden Havalimanı. Bir diğer önemli havalimanı da Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentindeki Vaclav Havel Havalimanı  ve Decin’e mesafesi 129 kilometre. Her iki havalimanından trenle veya otobüsle transfer yapabileceğiniz gibi, taksi ve araç kiralama alternatiflerini de değerlendirebiliyorsunuz.