Tongeren Otelleri Ara

En uygun Tongeren otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tongeren otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tongeren Hakkında

Tongeren, Limburg Flaman bölgesinde bulunan Belçika’nın en eski şehri. Liege’nin kuzeybatısında Geer Nehri boyunca uzanan şehirde, 1. Yüzyıldan kalma surlar ve 4. Yüzyıla ait bir arkeolojik alan şehrin geçmişinin ne kadar derinlere indiğinin de kanıtı. Kentin Orta Çağ’dan kalma dört kapısından biri olan Moerepoort, Tongeren’in muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz en güzel noktalardan biri. Sur duvarlarının kalıntıları ise, şehri keşfetmek için artık bir yürüyüş yolu olarak kullanılıyor.

Şehrin gurur duyduğu tarihinin en önemli duraklarından biri 64 metrelik çan kulesiyle UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren Meryem Ana Bazilikası. 13. Yüzyıldan kalan ve 300 yılda tamamlanan bu yapı, ülkenin de en önemli dini yapıları arasında bulunuyor. Bazilikanın içindeki eserler ise ülkenin en zengin kilise sanat koleksiyonundan biri olup, Hz. Meryem ve İsa’nın tasvirleri oldukça dikkat çekiyor. Neredeyse 5. Yüzyıla kadar inen dini yapıları da bulunan şehir, bu nedenle Kuzey Avrupa’nın Hristiyanlık beşiği olarak da biliniyor.

Tongeren’in en güzel köşelerinden biri de şehir içinde bir köy gibi görünen ve taş evlerle, Arnavut kaldırımlı dar caddelerden oluşan Beguinaj bölgesi. 13. Yüzyılda kurulan bu küçük köy 1998 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. 2011 yılında Avrupa’nın en güzel müzesi seçilen  Gallo-Roman Müzesi de şehrin ‘görmeden geçmeyin’ diyeceğimiz önemli noktalarından. Tongeren’in Roma geçmişinin büyüleyici hikayesini anlatan müzede geçici sergilere de denk gelebiliyorsunuz. Şehirde her pazar günü kurulan Antika Pazarı, Benelüks bölgesinin de en büyük pazarı olup diğer komşu ülkelerden yoğun ilgi görüyor ve birçok antika sever bu pazarı görmek için akın akın buraya geliyor.

Şehir yürüyerek veya bisikletle gezilebilecek kadar küçük ve keşif için en güzel yollardan biri de tüm önemli noktalara götüren Milestone Yolu. Rotası üç farklı tabelayla çizilmiş yolu takip ettiğinizde eşsiz sokak sanatını, Roma ve Orta Çağ eserleri ile muhteşem doğa köşelerini görebiliyorsunuz.  

Belçika’nın en verimli ovalarından Hesbaye bölgesinde bulunan şehir meyve pazarı olarak da biliniyor. Başta kiraz olmak üzere, yüzlerce Belçika birasının aroması olan meyveler de en çok burada yetişiyor.

Belçika’nın bu tarih ve doğa şehrine en yakın havalimanı Liege Havalimanı olup,  şehir merkezine 31 kilometre mesafede bulunuyor. Kente Liege’den saat başı kalkan trenlerle 40 dakikada ulaşabiliyorsunuz.