Dawadmi Otelleri Ara

En uygun Dawadmi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dawadmi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dawadmi Hakkında

Suudi Arabistan'ın Riyad Eyaleti’ne bağlı 53.000 nüfuslu küçük bir şehir olan Dawadmi, ülkenin merkezi noktalarından Necd tepesi üzerine inşa edilmiş. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan ve 2003 yılında hizmete başlayan Dawadmi Havalimanı, çoğunlukla Suudi Arabistan iç hat uçuşları için yolculara hizmet veriyor. Havalimanına direkt veya aktarmalı olarak ülkenin pek çok şehrinden ulaşmak mümkün. Havalimanından şehir merkezine ulaşım ise otobüsler ve taksiler ile sağlanıyor.

Yüzlerce yıllık tarihi evlerin sardığı sokaklarında keyifle gezebileceğiniz Dawadmi, oldukça sakin ve sessiz bir şehir. Ustaların el işi ürünlerini sattıkları dükkanlar, yöreye özgü giysiler, hediyelik eşyalar ve antikalar bulabileceğiniz otantik çarşısını gezebileceğiniz şehirde Arap Yarımadası mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz yerel restoranlar ve havalimanına yakın konaklama tesisleri de hizmet veriyor.

Dawadmi’nin en önemli turistik noktası olan Kral Abdülaziz Sarayı’nın bazı bölümleri halka açık ve sarayı rehberli turlarla saray odalarını gezebilirsiniz. Saray, kraliyet ailesinin kişisel eşyalarının yanı sıra etkileyici dekorasyonuyla da turistlerin ilgisini çekiyor.

Çöl ikliminin hakim olduğu Dawadmi’de özellikle yaz aylarında 50 dereceyi bulan sıcaklıklar yaşanıyor, bu nedenle şehri ziyaret etmek için en güzel zaman havanın daha serin olduğu bahar ve kış ayları. Başkent Riyad’a 320 kilometre uzaklıktaki şehre ülkenin birçok ülkesinden direkt otobüs seferleri bulabilirsiniz.