Darıca Otelleri Ara

En uygun Darıca otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Darıca otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Darıca Hakkında

Kocaeli’nin Marmara Denizi sahilinde yer alan ilçelerinden Darıca, özellikle hafta sonlarında gerçekleşen etkinlik ve kongreler sayesinde sıkça ziyaret ediliyor. Kent merkezine yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan Darıca’da hem tarihi yerleri görebilir hem de yıl boyunca düzenlenen kutlamaların tadını çıkarabilirsiniz. 

Bizans döneminden kalan eski kale, Darıca sınırlarında bulunan oldukça ilgi çekici yapılardan. Günümüze sadece tarihi duvarlarından bazı kısımları ulaşabilen kalenin yakınlarında ayrıca ilçeyi gezerken mola verip dinlenebileceğiniz aile dostu mekanlar da mevcut.  

Körfez kıyısına yerleşen Darıca’da her mevsime uygun konaklama seçenekleri bulunuyor. İlçeye yazın geldiğinizde öğle sıcağında serinlemek adına dilerseniz havuzlu tesislerden birini seçebilirsiniz. Darıca'da bulunan Kocaeli otelleri bünyesinde yer alan otopark, klima ve toplantı salonu gibi hizmetler pek çok konaklama tesisinde standart olarak ilçenin misafirlerine sunuluyor. Üstelik Darıca’da bulunan oteller ayrıcalıklı SPA alanları sayesinde de konukların beklentilerini karşılıyor. 

Konaklama amacıyla ilçeye bağlı Bayramoğlu’nu tercih ettiğinizde ise yine denize karşı sakin bir atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz. Darıca’ya çocuklarınızla birlikte geliyorsanız, sahilde bulunan eğlenceli oyun alanlarında miniklerle harika vakit geçirebileceğinizi hatırlatalım. Dudayev Parkı ve Darıca Hayvanat Bahçesi ise bu anlamda ihtiyaçlarınızı büyük ölçüde karşılayacak diğer adreslerden. 

Her yıl düzenlenen festivallere sahne olan Dudayev Parkı, çay keyfi yaparak dinlenmek için kuşkusuz Darıca’nın en çok tercih edilen noktaları arasında sayılıyor. Özellikle hafta sonlarında ziyaretçileri çeken Darıca Hayvanat Bahçesi ise birbirinden sevimli hayvanların yanı sıra yüzlerce farklı bitkiye ev sahipliği yapıyor. Rengarenk kuşların cıvıltısı burayı çok daha keyifli bir atmosfere kavuşturuyor.

Darıca’yı kuş bakışı izleme fırsatı sunan Sancaktepe ise özellikle hava sıcaklıklarının yükselişe geçtiği dönemde ziyaretçilerin gözdesi haline geliyor. Akşamları manzarayı seyrederek günü batırmak isteyen Darıca sakinlerini ağırlayan bu enfes yerde neredeyse her daim piknik yapanlarla karşılaşabilirsiniz. 

Kocaeli iline bağlı olmasına karşın Darıca’ya İstanbul’dan da ulaşım son derece rahat. Gün içinde düzenli olarak devam eden minibüs seferlerinden faydalanarak hem İstanbul'dan hem de Kocaeli kent merkezinden Darıca'ya rahatlıkla gelmenin avantajını yaşayabilirsiniz. 

İlçeye hava yoluyla seyahatin en konforlu adresi ise şüphesiz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı. Dış ve iç hat seferleri ile her gün pek çok yolcuya hizmet veren havalimanının terminalinden yola çıktığınızda, normal trafik koşullarında 30 dakikaya yakın sürede Darıca’ya ulaşmak mümkün.

Darıca Galeri

Darıca Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Temmuz Mayıs 309,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Darıca Sıkça Sorulan Sorular

Darıca’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Darıca’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Elite Hotel Darıca Spa Convention Center bulunuyor.

Darıca’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Darıca’daki popüler ucuz oteller içerisinde Double Royal Hotel, Bayramoğlu Resort Hotel ve Otel Yelkenkaya bulunuyor.