Belize City Otelleri Ara

En uygun Belize City otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Belize City otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Belize City Hakkında

Bir Orta Amerika ülkesi olan Belize’nin en büyük şehri olan Belize City, aynı zamanda bir liman kentidir. Belize’ye zamanında başkentlik de yapan Belize City, 1961 yılında meydana gelen bir fırtınada hasar görmüş ve sonrasında başkent, iç kısımlardaki Belmopan’a taşınmıştır. Ambergris Caye, Belize Zoo, Caye Caulker, Xunantunich, Büyük Mavi Çukur ve Belize Müzesi, şehrin gezilip görülecek önemli yerlerindendir. Belize City ülkenin ekonomi ve sanayi merkezidir. Şehir, pazaryerlerine, ülkenin neredeyse tüm sigorta merkezlerine ve tüm büyük bankaların şubelerine ev sahipliği yapmaktadır. Belize City hem ulusal hem de uluslararası hava, deniz ve karayolu seyahatinin merkezi konumundadır.

Orta öğretim okuyanların sayısının son derece az olduğu Belize’de, yükseköğrenim Belize City ve Corazal’da yapılabilmektedir. Belize City özellikle doğal güzellikleriyle görülmeye değerdir. Belize City’de, kıyının 70 km açıklarında yer alan büyük bir sualtı obruğu olan büyük mavi çukur, çok etkileyici bir doğal oluşumdur. Lighthouse Resifi’nin merkezinde yer alan bu çukur, 300 metre çapında, 124 metre derinliğinde, dairesel bir şekilde olup turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Bunun gibi hayranlık uyandıran daha başka doğal güzelliklerin yanı sıra önemli arkeolojik alanlara da sahip olan Belize City’de, 2002 yılında restore edilip yenilenen bir sanat ve tarih müzesi olan Belize Müzesi ise kültürel seyahate önem veren turistler için önemli bir alternatiftir.

Belize City hava ulaşımı Belize City Municipal Havaalanı ve Philip SW Goldson Uluslararası Havaalanı ile sağlanabilmektedir. Belize City Municipal Havaalanı, şehir merkezine sadece 1,5 km mesafede yer almakta olup havaalanından şehir merkezine yürüyerek dahi yaklaşık 20 dakikada ulaşmak mümkündür. Philip SW Goldson Uluslararası Havaalanı ise şehre yaklaşık 78 km’lik bir mesafede konumlanmaktadır. Ancak uluslararası uçuşlar genel olarak Philip SW Goldson Uluslararası Havaalanı üzerinden yapılmaktadır. İstanbul – Belize City arası uçuşların süresi ise 1 veya daha fazla aktarmayla en az 24 saattir.