Cortona Otelleri Ara

En uygun Cortona otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Cortona otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Cortona Hakkında

Etrüskler tarafından kurulan, Toskana’nın en eski şehri Cortona, Venedik’ten sonra turistlerin en çok ilgi gösterdiği lokasyonlardan biri. Toskana kırsalındaki bu  dağ kasabası; geleneksel Toskana yemekleri, şarapları ve bağları ile hem gözünüze hem midenize hitap edecek. Toskana ve Cortona mutfağı ağırlıklı olarak et ve ev yapımı makarnalarıyla meşhur. Bu nedenle Cortona, birçokları için gurme seyahatin uğrak noktalarından. Keza şarap tadımlarının da adreslerinden biri olan Cortona’da yerel halkın kendine ait bağlarında ürettiği çeşit çeşit şarap tadımlarına da katılabilirsiniz. 

Cortona’nın dar sokaklarını ve dik yamaçları aşıp uzun bir yürüyüşün ardından, Lago Trasimeno ve Val Di Chiana manzarası ile büyülenebilirsiniz. Uzun yürüyüş rotalarına girebileceğiniz Cortona’da, Saint Margherita Katedrali, Eremo Le Celle Şapelini mutlaka görmelisiniz. 

Bu dağ kasabasında, birazcık dinlenmek, dar sokakları keşfetmek, alışveriş etmek için Piazza Garibaldi ve Piazza della Repubblica meydanlarını değerlendirmelisiniz. Piazza della Repubblica meydanı aynı zamanda; Michelangelo’nun elinden çıkan Santa Maria Degli Angeli kilisesine de ev sahipliği yapmaktadır. 

Sıcak ve ılıman iklimli Cortana’ya seyahat için en güzel mevsim baharın uyanışına tanıklık etmek için ilkbahar ya da bağ bozumu keyfinin yaşandığı sonbahardır.