Corpus Christi Otelleri Ara

En uygun Corpus Christi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Corpus Christi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Corpus Christi Hakkında

ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bulunan Corpus Christi, Meksika Körfezi’ne açılan Corpus Christi Körfezi kıyılarında yer alıyor. Küçük bir yerleşim birimi olan kent, daha çok tatil turizmi ve öğrenci nüfusu ile öne çıkıyor. Şehir, eyalet çapında ‘Teksas Riviera’ veya ‘The Sparkling City by The Sea-Deniz Kıyısında Parlayan Şehir’ gibi sıfatlarla anılıyor. Corpus Christi Latince’de ise ‘İsa’nın Bedeni’ anlamını taşıyor. Bu isim, İspanyol kaşif Alonso Alvarez de Pineda tarafından 1519 tarihinde verildi; çünkü Pineda, bir bayram gününde, bugünkü şehrin kurulduğu körfezi ve çevresini keşfetti.

Şehir, ABD Savunma Sanayii açısından önemli bir konumda bulunuyor. Çünkü Corpus Christi; Naval Air Station, Corpus Christi Army Depot ve US Coast Guard Air Station’a ev sahipliği yapıyor. Bunlardan Corpus Christi Army Depot, dünyanın en büyük helikopter tamir merkezi olma özelliği taşıyor. Askeri kuruluşlarda, çok sayıda sivil çalışan bulunuyor. Diğer taraftan kent, ABD’nin beşinci en büyük limanını barındırıyor. Liman, ağırlıklı olarak petrol ve tarım ürünleri ticaretine sahne oluyor. Kentin lokal ekonomileri arasında; turizm, petrol ve petrokimya ilk sıralarda yer alıyor. Teksas’ın sekizinci büyük şehri olan Corpus Christi, toplumsal yaşam kültürü açısından farklı grupların uyumunu yansıtıyor. Kentin sosyal mozaiğinin çok büyük bir bölümünü Hispanik toplum üyeleri oluşturuyor; öğrenciler, kovboylar, sörfçüler, askeri üslerde ve petrol endüstrisinde çalışanlar ise diğerleri.

İkinci Dünya Savaşı sırasında inşa edilen ve 2003 yılından beri Corpus Christi Körfezi’nde demirli bulunan US Lexington Savaş Gemisi, içerdiği savaş müzesiyle birlikte kentin en ilgi çekici turistik gezi noktasını oluşturuyor. Ayrıca; Teksas Eyalet Akvaryumu, Asya Kültürleri Müzesi, Heritage Park, Teksas Sörf Müzesi, Padre ve Mustang adaları diğer popüler mekanlar arasında yer alıyor. Nemli subtropikal iklim etkilerinin hakim olduğu şehir, uzun sıcak yazlara ve kısa ılık kışlara sahne oluyor. Corpus Christi Uluslararası Havaalanı kentin 9 km. batısında bulunuyor.