Peru Otelleri Ara

En uygun Peru otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Peru otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Peru Hakkında

Güney Amerika'nın batısında yer alan Peru’nun kuzeyinde Ekvador ve Kolombiya, doğusunda Brezilya, güneydoğusunda Bolivya, güneyinde Şili ve batısında Büyük Okyanus bulunuyor.

Ülkede genellikle Mestizolar, Peru Kızılderilileri ve Avrupa ve Asya kökenliler yaşıyor. Peru halkı Hıristiyanlık dinine inanıyor. İspanyolca ve Quechua olmak üzere iki resmi dilin kullanıldığı ülkede, Aymara adı verilen yerel lisan ise halk arasında kullanılıyor. Ülke nüfusunun yaklaşık üçte biri başkent Lima’da yaşıyor.

Peru’nun en büyük şehri olan Lima, kültürel ve tarihi geçmişinden dolayı ''krallar şehri'' olarak da biliniyor. Lima, uçsuz bucaksız plajları ve harika doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Başkentin dışında Cuzco, Trujillo, Arequipa, Callao, Chiclayo ve Iquitos kentleri de Peru'nun büyük şehirleri arasında yer alıyor. Yağmur ormanları Peru’nun büyük bölümünü kaplıyor. Amazon Nehri ve onun kaynak nehirleri bu ülkeden geçiyor. Titikaka Gölü ile Lago Junín ise Peru'nun en büyük ve en önemli gölleri arasında bulunuyor.

Birden fazla iklimi görebileceğiniz bu ülkede, okyanus kıyıları tropikal iklimin, And Dağları civarı ılıman iklimin, Amazon ormanlarının olduğu kesim ise yağışlı Amazon ikliminin etkisindedir. Farklı iklimleri yaşayabileceğiniz ülkeye gelmek için en uygun olan dönem haziran ve ağustos ayları arasıdır.

Ülkede ziyaret edilebilecek birçok göz alıcı mekân bulunur. Nazca bölgesinde gizemli çöz izlerini, Huacachina Vahası’nı, başkentteki Palacio de Gobierno Hükümet Sarayı’nı, Machu Picchu Antik Kenti’ni, Plaza de Armas Meydanı’nı, Santuarios Müzesi’ni, Puente Fierro Köprüsü’nü,  Cuzco Katedrali’ni, Kızıl Kale’yi, Güneş Tapınağı’nı, Şehir Müzesi’ni, Kutsal Vadi ve İnka Müzeleri’ni  ziyaret edebilirsiniz.

Peru mutfağında İspanyol, Arap, Çin ve Afrika izlerini görebilirsiniz. Eski bir sömürge olmasından dolayı çok çeşitli yemek kültürüne sahip ülkenin en meşhur yemekleri, taze çiğ balıktan yapılan ceviche, şişte sığır kebabı olan anticucho, tavuklu pilav arroz con pollo, kurutulmuş patates ve et güveçten yapılan carapulcra, toprak güveçte hazırlanan bir çeşit sebzeli et yemeği olan pachamancadır.

Peru’da halk genel olarak balıkçılık ve tarımla uğraşıyor. Şeker kamışı ve kahve ülkenin ihraç ettiği ürünlerin başında geliyor. Ülkede sanayi başkentte yoğunlaşmış durumda. Altın ve bakır madenlerinde zengin yeraltı kaynaklarına sahip ülke, bu madenleri işleyerek ihraç ediyor. Aynı zamanda kayıt dışı ekonominin görüldüğü Peru'da açlık, yorgunluk, soğuk ve yükseklik hastalığı duygularını bastıran koka ağacından gelir elde edildiği biliniyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından resmi ve umuma mahsus pasaportu olanlar ülkeye 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz ziyarette bulunabiliyor. Peru’ya Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Ancak Amsterdam veya Madrid üzerinden aktarmalı uçuşlar gerçekleştiriliyor. Aktarmalı uçuşa bağlı olarak ülkeye, 18 ila 25 saat arasında ulaşılıyor.

Peru Ülke Rehberi