Cocos Adaları Otelleri Ara

En uygun Cocos Adaları otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Cocos Adaları otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Cocos Adaları Hakkında

Diğer adı Keyling Adaları olan Cocos Adaları, idari olarak Avustralya’ya bağlı olan bir adalar topluluğu. Güneydoğu Asya’da yer alan Cocos Adaları, toplamda 14 kilometrekare yüzölçümüyle Endonezya’nın güneyinde; Hint Okyanusu’nun tam ortasında ve Asya kıtasının güneydoğusunda bulunuyor. Resmi dili İngilizce ve Malay olan ülkede kullanılan para birimi ise Avustralya Doları (AUD). 1609 senesinde Kaptan William Keeling tarafından keşfedilen ve ismini bu kâşiften alan Cocos (Keeling) Adaları idari olarak West Adası ve Home Adası olmak üzere iki bölgeden ve 27 farklı adadan meydana geliyor Ülkenin başkenti ise West Adası.

2009 sayımı itibariyle toplamda 596 nüfusa sahip olan Cocos Adaları’nda yaşamını sürdüren iki ana etnik grup, Avrupalılar ve Cocos Malayları. Avrupalıların büyük bir çoğunluğu West Adası’nda yaşarken; Malay halkı ise Home Adası’nda yaşıyor. Bu adalar topluluğunda yer alan diğer önemli adalar ise; Horsburg Adası, Kuzey Keeling Adası, South (Güney) Adası. Ülke ekonomisinin büyük bir kısmını ticaret, balıkçılık, tarım ve turizm oluşturuyor. Cocos Adaları’nda ithalat ve ihracat da bir hayli gelişmiş durumda. Cocos Adaları’ndaki Hindistan cevizinin bolluğundan dolayı kurutulmuş ve taze Hindistan cevizi, ülke ihracatının en temel ürünlerinden ilk ikisi.

Ülke ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunan diğer geçim kaynakları ise balıkçılık ve tarımdan gelir sağlanan küçük tarlalar. İthalat ürünlerinin ise neredeyse tamamını gıda maddeleri oluşturuyor. Adalar grubu olan Cocos Adaları’nın en temel geçim kaynaklarından bir diğeri olan turizm sektöründe ise dalış gezileri, motorize kano safarileri, Pulu Keeling Ulusal Parkı gezileri, turistlerin en gözde aktivitelerinden sadece birkaçı. Bir havalimanı bulunan Cocos Adaları’na ulaşımın kolay olması, turizmden gelen gelirin günden güne artmasına katkı sağlıyor. Bitki örtüsünün neredeyse tamamını Hindistan cevizi ağaçlarının oluşturduğu Cocos Adaları’nda temelde iki farklı sezon yaşanıyor. Nisan-mayıs ile eylül ayları arası tam bir rüzgâr sezonu olmakla birlikte mart ile ocak ayları arası yağışlı geçiyor. Onun dışında ortalama sıcaklığın ne çok yüksek ne çok düşük olduğu Cocos Adaları, turizm için de oldukça uygun bir destinasyon.

Ülkede düzenlenen festival ve organizasyonların büyük bir çoğunluğu turizme elverişli yoğun sezonlarda gerçekleşiyor. Festivallerin birçoğu su sporları aktivitesi ve yarışmaları temel alınarak düzenleniyor. Bu etkinliklerden en ünlü olanı ise Home Adası ile West Adası arasında yapılan ve tam bir karnaval havasında geçen yüzme yarışması. Bunun dışında yeni yıl ve benzeri özel günlerde değişik kültürel aktivitelerin yer aldığı yarışmalar ve festivaller düzenleniyor.

Cocos Adaları’nda görebileceğiniz geleneksel yemeklerin hemen hemen hepsi Malay mutfağına ait. Geleneksel Malay mutfağında yer alan en leziz yemeklerin çoğu pirinç, erişte, biber, tavuk, dana, kuzu ve beyaz etten yapılıyor ve baharatlar eşliğinde sunuluyor. Mutfaklarında çok çeşit salataların bulunduğu ülkedeki yemeklerin hepsi organik ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle yapılıyor.

Bir uluslararası havalimanı olan adalar grubu, Cocos Adaları’na olan ziyaretiniz için en uygun uçak bileti seçeneklerini karşılaştırabileceğiniz Enuygun.com'da en ekonomik ve avantajlı bileti bulup, satın alabilirsiniz.