Ciudad Del Este Otelleri Ara

En uygun Ciudad Del Este otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ciudad Del Este otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ciudad Del Este Hakkında

Güney Amerika ülkesi Paraguay’ın Alto Paraná bölümüne başkentlik yapan Ciudad Del Este, yaklaşık 295 bin kişilik nüfusuyla ülkenin en kalabalık şehirlerinden. Paraguay’ın diğer şehirlerinden farklı olarak şehir nüfusunun büyük bölümünü yabancı kökenli yerleşimciler oluşturuyor. Özellikle İran, Güney Kore ve Tayvan gibi ülkelerden gelenler çoğunlukta. Şehirde yabancı nüfusun ne denli fazla olduğu Ciudad Del Este caddelerindeki Uzakdoğu ve Asya restoranlarından rahatlıkla anlaşılabilir.

Şehrin ve genel olarak Paraguay’ın ekonomisi Brezilya ile yapılan sınır ticaretine dayanıyor. Sınıra oldukça yakın olan şehir her yıl çok sayıda Brezilyalı ziyaretçiyi ağırlıyor. Brezilyalı tüccarlar şehirden uygun fiyatlı ürünleri satın alarak ülkeden ayrılıyorlar. Bu özelliği sayesinde Ciudad Del Este, Paraguay ekonomisinde ciddi oranda pay sahibi.

Ciudad Del Este’ye ulaşım için pek çok Güney Amerika şehrinden karşılıklı uçuşlarla seyahat edebileceğiniz Guarani Uluslararası Havalimanı’na uçabilirsiniz. Havalimanı şehrin merkezine oldukça yakın bir noktada. Üstelik Ciudad Del Este kent merkezi ile Guarani Uluslararası Havalimanı arasındaki toplu taşıma bağlantıları sayesinde buraya ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.  

Aynı zamanda Paraguay’ın en büyük üçüncü stadyumu olan Estadio Antonio Aranda’ya ev sahipliği yapan şehirde görülmeye değer harika müzeler var. Museo Planet 3D Latin Amerika’yla ilgili enteresan objeleri barındırıyor. Parana Nehri’nin çevresinde gezerek Brezilya ve Paraguay arasında inşa edilen köprüyü görebilirsiniz. Sınırın Paraguay tarafında Ciudad Del Este, Brezilya tarafında ise Foz do Iguacu yer alıyor. Fotoğraflarınız için muhteşem bir arka fon oluşturan köprüyle fotoğraf çektirebilirsiniz. Köprüden geçtiğinizde ise sadece tek günlük gezi için bile olsa farklı bir ülkeye seyahat edebilirsiniz. Tabii bunun için sınır geçişi sırasında ihtiyacınız olabilecek pasaport ve kimlik gibi belgelerinizi yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız.  

Ciudad Del Este içinde ulaşımınızı taksi veya otobüslerle sağlayabilirsiniz. Şehirde otobüs ücretleri son derece ucuz. Ancak önceden bilet alma gerekliliği ve özellikle ilk günlerde yön bulma konusu biraz zorlayabilir. Taksiyle gitmek istediğiniz yere daha rahat ulaşabilirsiniz. Ancak önceden fiyat pazarlığı yapmayı ihmal etmeyin. Şehirde pek çok takside taksimetre bulunmuyor. Bu nedenle aynı mesafe için farklı ücretler söz konusu olabiliyor. Macera ve heyecan arayan ziyaretçilere uygun olabilecek diğer ulaşım aracı seçeneği ise motosiklet taksiler. Başınıza kaskınızı takarak ve sıkıca tutunarak şehirde bu araçlardan yararlanabilirsiniz. Ciudad del Este caddelerinin trafiğinden kurtulmak için harika bir çözüm olan motosiklet taksileri sürücülerin üzerindeki özel giysilerden ayırt edebilirsiniz.

Ciudad del Este’de hem Paraguay hem de Brezilya mutfağından pek çok yerel lezzeti tatma şansınız var. Üstelik şehirde göçmen nüfusunun fazla olması sayesinde Asya ve Uzakdoğu yemeklerini de bulmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Özellikle Kore ve Çin restoranlarına şehirde gezerken pek çok yerde rastlayabilirsiniz. Et yemeyen Ciudad del Este ziyaretçileri sadece vejetaryen yemekler servis eden kafe ve restoranları tercih edebilirler. Şehirde portakal suyu, soda ve alkollü içecekleri hemen her yerde görebilirsiniz. Ciudad del Este’de kaliteli kahve sunan kafeleri bulmanız biraz zor ancak pek çok bira çeşidi bulunuyor.