Moğolistan Otelleri Ara

En uygun Moğolistan otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Moğolistan otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Moğolistan Hakkında

Asya kıtasının doğusunda, Orta Asya’da yer alan Moğolistan’ın kuzeyinde Sibirya (Rusya), batısında Doğu Türkistan (Çin), doğusunda ise Mançurya (Çin) bulunuyor. Moğolistan, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti ile çevrili olmasının yanı sıra siyasi anlamda da bu iki ülkenin hakimiyeti altında. Dış Moğolistan, Rusya’ya bağlıyken; İç Moğolistan ise Çin Halk Cumhuriyeti’nin egemenliği altında. Moğolistan’ın bugünkü yerinde, zamanında yaşamını sürdüren Proto Moğolları ve Tunguzları, Türklerin kurduğu büyük Hun İmparatorluğu hüküm sürüyordu.

3 milyona yaklaşan nüfusuyla Moğolistan halkının yaklaşık %76’sını Halha Moğolları; %8’ini diğer Moğollar, %5’ini Kazak Türkleri ve kalan kısmını ise diğer Türkler, Ruslar, Çinliler oluşturuyor.

Ülkede konuşulan resmi dil Moğolca. Bununla birlikte Moğolca da kendi içinde farklı lehçelere ayrılıyor. Aynı zamanda Türkçe, Rusça ve Çince de ülkede konuşulan popüler dillerin başında geliyor. 1 milyondan fazla nüfusu ile ülkenin başkenti olan Ulan Batur dışında kalan bir diğer önemli şehri ise Erdenet. Ülkenin 2. büyük şehri olan Erdenet, son derece modern bir mimariye sahip. Choibalsan, Darkhan, Ölgii ve Sainshand şehirleri de turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Moğolistan’da kullanılan resmi para birimi ise Tugrik. 

Ekonomisi genel anlamda geçmişte Sovyetler Birliği’ne bağlı olan Moğolistan’da 1990’dan sonra serbest pazar ekonomisine geçiş yapıldı. Esas itibariyle hayvancılığa dayalı bir ekonomisi olan ülkede büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıktan önemli bir ölçüde gelir sağlanıyor. Dört tarafı karayla çevrili olan ülkede turizmden sağlanan gelir ise yok denecek kadar az. Bunun dışında gıda, tekstil, kimya ve çimento sektörlerinde üretim yapan ülkenin sanayisi çok üst düzeyde olmasa da belli başlı bir gelir sağlanıyor. En önemli ihraç ürünleri arasında ise kalsiyum florür, et ürünleri, yün ve pamuk bulunuyor.

Moğolistan’ın büyük bölümünde az yağış ve büyük sıcaklık değişimlerinin yaşandığı sert bir kara iklimi hüküm sürüyor. İnanılmaz soğukla birlikte gelen kar yağışları, ülkenin kuzeyinde daha sık yaşanıyor. Bunun dışında kuvvetli toz ve kum fırtınalarına maruz kalan Moğolistan’da mevsim sıcaklıkları arasında büyük farklılıklar görülüyor. Sert bir karasal iklimin hüküm sürdüğü kış ayları (kasım-şubat) oldukça çetin geçiyor ve don olayları da sıklıkla yaşanıyor. Bahar ve yaz ayları ise çok daha ılıman geçiyor. Mayıs ortasından başlayarak eylüle kadar süren yaz mevsiminde görülen ortalama sıcaklık ise 20 derece.

Ülkede birçok etnik grubun olması nedeniyle düzenlenen festival ve kültürel etkinliklerin de sayısı bir hayli fazla. En popüler ve yoğun ilgi gösterilen festivallerinden bazıları; Buz Festivali, Naadam Festivali, Uluslararası Ulan Batur Maratonu, Tsaatan Festivali ve dini festvaller.

Geleneksel Moğol mutfağı, gerçek anlamda zengin seçeneklere sahip. Et ve süt ürünlerinden meydana gelen Moğol mutfağının vazgeçilmezlerinin başında ise şüphesiz et yemekleri geliyor. Barbeküleri çok lezzetli olan yerel mutfağın yemekleri her daim özel soslar eşliğinde servis ediliyor. En ünlü içecekleri ise at sütünden elde edilen kımız.

Umuma mahsus ve resmi pasaport sahibi olan her Türk vatandaşının vizeden muaf olduğu Moğolistan’a yapacağınız seyahatiniz öncesinde Enuygun.com’dan faydalanarak bütçenize en uygun uçak biletini saniyeler içinde bulabilir, satın alabilir ve Moğolistan'ın en güzel şehirlerine seyahat edebilirsiniz.

Moğolistan Seyahat Yazıları