Tampere Otelleri Ara

En uygun Tampere otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Tampere otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Tampere Hakkında

300 bin kişilik nüfusu ile Finlandiya’nın en sevimli şehirlerinden birisidir. Näsijärvi ve Pyhäjärvi gölleri arasında yer alan şehrin sınırları içerisinde ayrıca 180 göl daha bulunur. 1779 yılında kurulan ve Finlandiya’nın önemli endüstri merkezlerinden biri olan Tampere aynı zamanda ülkenin üçüncü büyük şehridir. Başkent Helsinki’ye arabayla 2 saatlik trenle 90 dakikalık mesafede bulunur.

Gölleri, doğal güzelliği ve özgün mimarisi ile bu İskandinav şehri özellikle aktif kültürel hayatı ile öne çıkıyor. Uluslararası üne sahip açık hava tiyatroları, sayısız festivali ve spor etkinlikleri ile ünlüdür. Yılda 12 sergiye ev sahipliği yapan ve aynı zamanda ayakkabı, oyuncak müzelerini de içinde barındıran Vaprikki Müzesi, 19. Yy’da Finlandiyalı işçiler tarafından yapılan 9 binada sergilenen Amuri Müzesi şehirde mutlaka görmeniz gerekenler arasında yer alır. Ayrıca şehrin iki göl arasında yer aldığını yakından göreceğiniz Pyynikki Parkı, şehrin diğer popüler parklarından Kauppi-Niihama ve Kalevanharj parkları ve Tampere Katedrali de Tampere’nin en meşhur turistik mekânlarıdır. İçerisinde akvaryumu, planetaryumu ve sanat müzesi olan Sarkanniemi Macera Parkı da çocuklarla hoşça vakit geçirilebilecek bir yerdir. 

Şehir merkezinden 17 km uzaklıktaki Tampere Pirkkala Havalimanı hem iç hatlara hem de uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapan 2 terminalli orta büyüklükte bir havaalanıdır. Havalimanından şehir merkezine gitmek için şehrin toplu taşıma sistemine ait 1 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Bu otobüslerle yaklaşık 30 dakikada çok uygun fiyatlara şehre gidebiliyorsunuz. Ayrıca Ryanair’in havalimanı servisleri, taksi ya da dolmuş taksi gibi seçeneklerinizin yanı sıra 1. Terminal binasındaki ofislerden araç kiralama da yapabilirsiniz.