Turku Otelleri Ara

En uygun Turku otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Turku otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Turku Hakkında

Finlandiya’nın önemli kültür ve ticaret merkezlerinden biri olan Turku ülkenin güneybatısında yer alıyor. Turku aynı zamanda bir liman kenti ve ülkenin ilk üniversitesine de ev sahipliği yapıyor.

Şehirde kışlar soğuk ve kar yağışlı geçerken yaz ayları daha ılıman bir havaya sahip. Buna karşılık en yağmurlu dönem yine yaz aylarına denk geliyor. Bu nedenle Turku’yu ziyaret etmek için en uygun dönem nisan, mayıs ve haziran ayları olarak kabul ediliyor. Bu mevsimde gün ışığı süresi de ideal.

Kentte Auro Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayan feribotlar tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Şehri kentin yerel sakinleri gibi bisikletle gezmek de mümkün. Bisiklet kiralanabilecek birçok nokta bulunuyor ve özel bisiklet yolları sayesinde hem güvenli hem keyifli bir ulaşım aracı. Şehiriçinde toplu taşıma ise otobüslerle sağlanıyor.

Turku’da el sanatları, resim, heykelcilik, biyoloji, denizcilik ve tarih gibi konuları baz alan birçok müze bulunuyor. Çocuğuyla seyahat edenler ise Moomin World adlı eğlence parkında çok keyifli vakit geçirebilir.

Turku kelimesinin anlamı ‘Pazar yeri’ ve kentte her yıl haziran ayında kurulan ‘Ortaçağ Marketi’ ile Turku isminin anlamını yaşatmaya devam ediyor.

13. yy’dan günümüze ulaşan Turku Kalesi, hoş mimarisi ile şehrin simgelerinden kabul edilen Turku Katedrali ile insana huzur veren büyük doğal park Ruissolo şehri ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Bir üniversite şehri olan Turku’da gece hayatı da oldukça hareketli. Özellikle Cuma ve cumartesi geceleri çok renkli geçiyor ve mekânlar sabaha karşı 4’e kadar açık kalıyor.

Turku mutfağının başrolüne deniz mahsulleri bulunuyor. Dana veya domuz etiyle yapılan karjalan paisti ve yöresel Auro peyniri denenebilecek yerel lezzetlerden.