Çayeli Otelleri Ara

En uygun Çayeli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Çayeli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Çayeli Hakkında

Rize şehrine 30 dakika uzaklıkta olan yemyeşil Çayeli ilçesi, Türkiye’nin önemli çay yetiştirme alanlarından biri. Kuzeyinde Karadeniz’in harika manzaralarını sunan Çayeli, doğa severler için pek çok hazine saklayan bir cennet. Karadeniz Bölgesi’nin yağmurları ünlüdür ve bu yağmurlardan kaynaklı pek çok şelale Çayeli'nde gezilebiliyor. Türkiye’nin tabiat harikalarından birisi olan Ağaran Şelalesi, Çayeli gezilerinde ilk görülmesi gereken yer. Ağaran Şelalesi’ne giderken yemyeşil çay bahçelerinden geçerek güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Benzersiz bir manzaraya sahip Şairler Deresi de şelale gezinizde karşınıza çıkacak doğa güzelliklerinden biri.

Çayeli son yıllarda yayla turizmi açısından önemli bir merkez haline geldi. İlçenin pek çok yerinde mesire alanları bulunuyor ama buraya insanları asıl çeken şey ünlü Ayder yaylası. Pokut Yaylası da 2000 metre rakımda tertemiz havası ve bol oksijeniyle mutlaka gidilmesi gereken diğer bir önemli yayla. Karadeniz kıyıları da yamaç paraşütü, dalış, tırmanma ve doğa yürüyüşleri için tercih edilen yerler. Bölgede konaklayacağınız Rize otelleri, bu etkinlikler hakkında sizlere yardımcı olabilir. 

Çayeli’nin en önemli simgelerinden birisi olan 1100 yapımı etkileyici Bizans kalesi Zeleki Kalesi’ni bölgeyi gezen tarih severler sık sık ziyaret ediyor. Çayeli merkezinde bulunan ve Karadeniz'in güzel manzaralarını sunan bir tepede yer alan Caferpaşa Camisi ve ahşap duvarları ve kırma çatısıyla ilgi çeken Ormancık Camii de mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında.

Bölgede pek çok dere ve akarsu olmasından dolayı tarih boyunca burada pek çok köprü yapılmış. Kaptanpaşa Yeşiltepe Köyü Köprüsü, iki dev kayanın arasında harika bir görünüme sahip. Yine Karadeniz’e özgü bir mimariye sahip olan Buzlupınar Köyü Köprüsü, ahşap çatısıyla 1800’lü yıllarda yapılmış ve hala kullanılıyor. Çayeli’nde Karadeniz’i ve yaylaların manzaralarını izlemek için gidilmesi gereken yerler arasında yer alan, Çayeli merkezine 10 dakika uzaklıkta bulunan Kuspa Turizm Merkezi ve piknik alanlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin çok ilgisini çeken Melipos Tepeleri de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Çayeli Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 2038,70 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.