Goiania Otelleri Ara

En uygun Goiania otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Goiania otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Goiania Hakkında

Brezilya’nın Goias eyaletinin en kalabalık şehri ve başkenti olan Goiania’nın nüfusu 1,5 milyona yaklaşıyor. Şehrin nüfusu çevresindeki belediyelerle birlikte daha da artıyor. 

Planlı bir şehir olarak kurulan Goiania’nın tarihi 1930’lu yıllara kadar gidiyor. Aynı zamanda Brezilya’nın nüfus bakımından en büyük 12 şehrinden biri olan Goiania turistler için pek çok harika aktivite seçeneğine sahip. Yeni bir eyalet başkenti olarak inşa edilen şehir endüstri, moda ve turizm gibi konularda hayli gelişmiş durumda.

Tropikal iklime sahip şehirde yağışlı ve kuru olmak üzere iki farklı dönem mevcut. Ekim ayında başlayan kuru sezon Nisan ayına dek devam ediyor. Yağışlı sezon ise Mayıs ayında başlayarak Eylül ayına kadar sürüyor. Goiania’da hava sıcaklığı sene boyunca 20-24 derece arasında gidip geliyor. Mevsimlere bağlı olarak büyük ısı farklarının görülmemesi şehrin her dönemde ziyaret için ideal olmasını sağlıyor.  

Universidade Federal de Goiás, Instituto Federal de Educação ve Universidade Estadual de Goiás gibi çeşitli üniversitelere ev sahipliği yapan şehirde ana eğitim dili Portekizce. Buna karşılık bazı kurumlarda İspanyolca ve İngilizce eğitim veriliyor.

Goiania geziniz sırasında görebileceğiniz birbirinden harika yerler var. 1946 yılında açılan ve 1000’den fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan Goiania Zooloji Parkı bunlardan sadece biri. Buriti Park şehrin hem en eski hem de en geniş yeşil alanları arasında yerini alıyor. Sabah gün doğumuyla birlikte spor yapan şehir sakinlerini ağırlayan Vaca Brava Parkı ise görülmeye değer bir diğer nokta. İlginç müzeleri gezmekten keyif alanlar antropoloji ve sanat müzelerini mutlaka planlarına dahil etmeliler.

Goiania’da her yıl pek çok konser ve festival düzenleniyor. Özellikle rock müzik sevenler için birbirinden eğlenceli ve keyifli konser alternatifleri mevcut. Eğer eğlenceli aktiviteler sizin için önemliyse, önceden şehrin etkinlik takvimini inceleyebilir, seyahat planınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. 

Şehri gezip keşfederken ne yiyeceğiniz konusunda fazla düşünmenize gerek yok. Goiania mutfağı son derece zengin ve çeşitli. Şehirde leziz pizzalardan vejetaryen yemeklerine kadar geniş yelpazeye yayılan menüler ziyaretçileri bekliyor. Eğer sadece akşamüzeri bir şeyler içmek isterseniz, şehrin meşhur bar ve kulüplerinin yolunu tutabilirsiniz.