Castaway Adası Otelleri Ara

En uygun Castaway Adası otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Castaway Adası otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Castaway Adası Hakkında

Castaway Adası, bugün 322 adadan oluşan Fiji Adaları Cumhuriyeti’nin üzerinde yerleşim bulunan en küçük adalarından biri… Yerleşimin yüzde 90’ının Viti Levu ve Vanua Levu adalarında toplandığı göz önünde bulundurulduğunda küçük adaların çok küçük nüfuslara sahip olduğu görülürken Castaway Adası üzerinde bulunan resort otel dışında adada yaşam görülmüyor.

Yerli dilinde Qalito Adası da denilen Castaway buna rağmen her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Ülkenin merkez adası olan Viti Levu üzerinde bulunan ülkenin tek uluslar arası havalimanı Nadi Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan deniz uçakları ve helikopterlerle ulaşılan Castaway Adası’nda deniz uçaklarının ve helikopterlerin itiş yapıp park edileceği bir pist ve su üstü iskelesi bulunuyor. Nadi Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan hava araçlarıyla 10 dakikada ulaşılan adanın çevresi tamamen plajlarla ve mercan kayalıklarıyla çevrili durumda.

Adada ayrıca turistlere yönelik balıkçılık ve yetiştiricilik de yapılıyor. Ülkenin tamamı da Castaway Adası gibi geçimini büyük ölçüde balıkçılık ve turizmden karşılıyor. Ülkede 106’sı ıssız olan adalarda ise kamp, dalış ve doğa yürüyüşü turizmi gerçekleştiriliyor.