Boğaziçi Otelleri Ara

En uygun Boğaziçi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Boğaziçi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Boğaziçi Hakkında

Yemyeşil doğası ve birbirinden sevimli geleneksel evleriyle gezginleri adeta büyüleyen Boğaziçi, Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan bir mahalle. Eskiden ‘’Bargilya’’ ismiyle anılan yerleşimin günümüzdeki adına dağların arasında ve doğal bir boğaza yakın olması sayesinde kavuştuğu biliniyor. Çok sayıda tarihi mağaraya ev sahipliği yapan Boğaziçi, tarihte Lidya uygarlığının hakimiyetinde kalan yerlerden. Bu sayede mahalle Lidyalılara dair eski eserleri görmek için de son derece ideal bir adres.  

Bölgede etkisini sürekli gösteren Akdeniz iklimi nedeniyle Boğaziçi’nde büyük ısı değişimlerine pek rastlanmıyor. Muğla’ya bağlı mahalleye seyahat etmek isteyenler için en uygun dönemler ise kuşkusuz yaz aylarının başlangıcı ile sonbahar mevsiminin ılık günleri. Özellikle yaz ortasında Boğaziçi’nde sıcaklıklar aşırı derecede yükselebiliyor. Bu da yakın çevreye gerçekleştirilen açık hava gezilerini kısmen güçleştirebiliyor. Boğaziçi ve civarını ziyaret ettiğinizde teknelerden tutularak taze bir şekilde masalara ulaştırılan enfes Ege balıklarını tadabilirsiniz. Ayrıca mis kokulu otlar ve yöresel baharatlarla tatlandırılan mezelere şans vermeyi de unutmayın.  

Nüfusu 1500’e yaklaşan Boğaziçi’ni ziyaret ettiğinizde tarihin gizemlerini barındıran Bargilya Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Günümüzde halen tipik balıkçı kasabası atmosferini koruyan mahallenin büyük kısmını sadece dakikalar içinde dolaşmak mümkün. Üstelik hafta sonları kurulan pazardan taze sebze, meyve ve yöresel ürünlerden satın alabilirsiniz. Boğaziçi kıyılarında Ege’nin mavi sularına doğru kulaç atabileceğiniz küçük bir kumsal var. Burada günün tamamını sahilde uzanmaya ve kitabınızı okumaya ayırabilirsiniz. Dilerseniz genellikle aileler tarafından işletilen Milas otelleri tercih edilebilir veya sadece havlunuzu kumsalın üzerine sererek Ege’nin huzurlu atmosferini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Boğaziçi Galeri

Boğaziçi Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Temmuz 224,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.