Puerto Plata Otelleri Ara

En uygun Puerto Plata otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Puerto Plata otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Puerto Plata Hakkında

Dominik Cumhuriyeti’nin turkuaz mavisi sahilleri boyunca uzanan Puerto Plata ülkenin en büyük 9 şehrinden biri. Gelişmiş limanı ve geniş yatak kapasiteli otelleriyle şehir her yıl giderek artan sayıda turisti çekmeye devam ediyor. 

Puerto Plata’nın sıcak havası, göz kamaştıran sahili ve başta kuş türleri olmak üzere renkli canlı yaşamı bölgenin popüler olmasını sağlayan özelliklerinden sadece bazıları. Geçmişte bir dönem uluslararası köle ticaretiyle adı anılan şehir bugünlerde daha çok turistlerle dolup taşan popüler bir tatil beldesi. Ağaçlarla çevrili belde doğa ile yakın olmak isteyenlere de harika bir atmosfer vadediyor. Tüm bunların yanında güler yüzlü bölge halkı kendi başına buraya kadar gelmek için yeterli bir neden olarak gösterilebilir. 

Puerto Plata’da hava sıcaklığı yıl boyunca yüksek. En soğuk dönemlerde bile sıcaklık genellikle 20 derecenin altına inmiyor. Bu sayede şehre ne zaman gelirseniz gelin ılıman bir hava bulacağınıza emin olabilirsiniz. Ancak yaz aylarında sıcaklık ve nem düzeyinin kimi zaman çok yüksek seviyelere yükseldiğini unutmayın. Ayrıca sıcaklığın fazla düşmemesine karşın kış olarak bilinen sezonda nem düzeyinin fazlasıyla yüksek olabileceğine de dikkat etmenizde yarar var.

Şehirde liman sayesinde ticaretin önemi her geçen gün artıyor. Tekstil ürünleri ticareti dışında Puerto Plata’da başlıca gelir kaynağı ise turizm. Büyük yolcu gemileriyle şehre gelen turistler bölge ekonomisinin canlanmasında büyük pay sahibi. 

Puerto Plata geziniz sırasında İspanyol kültüründen izleri barından mimari eserleri görebilir, çocuklarınızla birlikte Ocean World’de eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Bölgedeki en büyük su parkında eğlenmek mutlaka yapılması gerekenlerden olsa da tek alternatif değil. Deniz seviyesinden yaklaşık 800 metre yükseklikteki teleferikten manzarayı seyretmek oldukça keyifli. Bölgenin metrelerce uzanan kumsallarından denize girmek ve güneşlenmekse elbette Puerto Plata’nın olmazsa olmazlarından.