Şehrin güneyinde kurulan Çameli, Denizli’nin daha çok meyve sebze tarımı yapılan verimli arazileriyle bilinen bir ilçesi. Özellikle patates, elma, ceviz ve fasulye gibi ürünlerin yetiştirildiği ilçenin nüfusu ise 20 bin civarında. Yemyeşil ormanlık arazileri ve gölleriyle adeta bir doğa harikası olan ilçede gezerken kimi zaman gözlerinize inanamayacaksınız.
Büyük bölümü ormanlarla çevrelenen ilçede dağlık araziler de hayli yaygın. Bu sayede Çameli’nde dağlık Akdeniz ikliminin etkisi rahatlıkla hissediliyor. Daha güneydeki Antalya gibi yerlerin aksine ilçede hava genellikle serin. Havanın özellikle güneye kıyasla daha serin olması ise yayla turizminin gelişiminde şüphesiz önemli bir etken. Çameli’nde sonbahardan itibaren etkili olan yağışlar ilkbaharda azalıyor. Yaz aylarında bazen ilçede sıcaklıklar 30 derecenin üstüne çıkıyor ancak sene boyunca sıcaklık ortalaması 14-15 derecelerde.
Nüfusu 18 binden fazla olan ilçede tarım kuşkusuz önde gelen ekonomik faaliyetlerden. Yaz aylarında ise yayla turizmi Çameli ve civarının canlanmasında büyük pay sahibi. Geleneksel değerlerini halen yıllar öncesinde olduğu gibi yaşatan Çameli’nde Ege yöresinin meşhur zeybek oyunlarını düğünlerde seyredebilirsiniz. Yörede düğünler eskiden 3 gün sürerken, günümüzde genellikle iki güne yayılıyor. El emeği hediyelikler ile ağaçtan yapılan süs eşyaları ise Çameli’nin köylerinde hayli yaygın. Köy halkının hayal gücünü yansıtan rengarenk kilimleri, elbiseleri ve yün eldivenleri Çameli ziyaretiniz sırasında hediye olarak alabilirsiniz. Üstelik bakır işlemeciliğinin de örgü, nakış ve kilimcilikten geri kaldığını söylemek doğru olmaz. Sini, ibrik ve leğen gibi hediyeliklerin hikayesini Çameli gezinizde yöre halkından dinleyebilir, beğendiklerinizi alarak yanınızda getirebilirsiniz.